Delhaize introduceert katoenen zakjes voor groenten en fruit | RetailDetail

Delhaize introduceert katoenen zakjes voor groenten en fruit

Delhaize introduceert katoenen zakjes voor groenten en fruit
Foto Delhaize

Delhaize wil helemaal af van de plastic wegwerpzakjes op de afdeling groenten en fruit: vanaf september kunnen klanten herbruikbare katoenen zakjes kopen. Ook andere retailers nemen maatregelen om plastic te bannen.

 

80 miljoen zakjes

Plastic zakjes voor groenten en fruit zijn sinds maart vorig jaar al verboden in Wallonië en zullen vanaf september ook niet meer kunnen in Brussel. Als alternatief biedt Delhaize momenteel papieren zakjes aan en binnenkort zullen klanten ook herbruikbare katoenen zakjes kunnen kopen voor 50 cent. De zakjes zijn doorzichtig, zodat caissières makkelijk kunnen controleren welk product er in zit, en ze kunnen eenvoudig in de wasmachine voor hergebruik. Voor heel België wil Delhaize zo op jaarbasis tachtig miljoen plastic zakjes besparen, zegt woordvoerder Roel Dekelver aan Gazet Van Antwerpen.

 

Delhaize is niet de enige retailer die van plastic af wil: Carrefour gebruikt biologisch afbreekbare zakjes in Wallonië en test herbruikbare stoffen zakjes (60 cent per stuk) in een tiental winkels. Ook Colruyt Group test alternatieven, maar in afwachting maakte de retailer zijn zakjes kleiner en dunner, wat 174 ton plastic op jaarbasis bespaart. Albert Heijn overweegt katoenen zakjes voor groenten en fruit en test de recyclage van teruggebracht plastic om er vuilniszakjes van te maken.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.