Delhaize ontsmet winkelkarren automatisch

Delhaize introduceert nieuw ontsmettingssysteem voor winkelkarren
Foto: Delhaize

Vanaf vandaag rust Delhaize zijn supermarkten uit met een nieuw, automatisch ontsmettingssysteem voor de handen en winkelkarren. De investering biedt een structurele oplossing op lange termijn.

 

Onderhoudsvriendelijk systeem

Delhaize schonk al veel aandacht aan de ontsmetting van de winkelkarretjes, maar nu investeert de retailer in een elektronisch ontsmettingssysteem voor de handen en karretjes van de klanten aan de ingang van de winkels. Vanaf vandaag zal deze geautomatiseerde ontsmettingsmethode in verschillende golven uigerold worden in alle 128 Delhaize-supermarkten.

 

Het nieuwe systeem werkt automatisch en is eenvoudig in gebruik. Klanten moeten de winkelkar via de achterwielen onder het reinigingstoestel vastzetten. Zodra het groene lichtje op de machine gaat branden, mag de klant zijn handen in het toestel steken en wordt het het ontsmettingsproces in gang gezet. Delhaize zal bij de karren en aan de ingang van de winkel nog affiches voorzien met duidelijke instructies voor de klanten.

 

De nieuwe installatie heeft als groot voordeel dat ze minimaal onderhoud vereist door de winkelmedewerkers. Door te kiezen voor een automatisch ontsmettingssysteem, zouden de werknemers ook beter beschermd zijn. Bovendien betekent de investering een structurele oplossing op lange termijn.