Delhaize opent innovatieve nieuwe winkel in Boekarest

Delhaize opent innovatieve conceptwinkel in Boekarest

Delhaize opent innovatieve conceptwinkel in Boekarest
Ahold Delhaize

De Roemeense supermarktketen Mega Image, onderdeel van het Belgisch-Nederlandse Ahold Delhaize, heeft in het centrum van Boekarest een conceptwinkel geopend. Die moet "een ongeëvenaarde winkelervaring bieden" in het hart van de stad.

 

Modern design in historisch kader

Mega Image, een van de belangrijkste supermarktketens in Roemenië, streek neer in een hippe wijk van de hoofdstad om er een conceptwinkel te openen die de toon moet zetten voor de toekomstige winkels van de keten. De winkel biedt een mix van heldere, ruime interieurs en modern comfort binnen een historisch waardevolle setting: de voorgevel van het gebouw etaleert art-deco-elementen die de sfeer oproepen van het interbellum in Boekarest.

 

De winkel inspireert niet alleen op stilistisch vlak, maar maakt ook indruk met de waaier aan faciliteiten voor klanten. Die vinden er naast een volledig voedingassortiment ook de allereerste authentieke Napolitaanse pizzeria in Roemenië terug: Pane & Pomodoro, dat traditionele pizza bereidt volgens laat 19e-eeuwse recepten en met de beste ingrediënten uit de streek van Napels en Campania. Met dit nieuwe concept hoopt de keten de titel te heroveren van Roemeniës "meest hippe retailmerk" (uitgereikt door Forbes), want dat is alweer geleden van 2015.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Familie Van Eerd (Jumbo) krijgt 40 miljoen euro aan dividend

15/03/2018

De familie Van Eerd, oprichters en eigenaars van supermarktketen Jumbo, hebben zichzelf 40 miljoen euro aan dividend uitgekeerd: goed voor 10 miljoen euro per lid van de familie dat betrokken is bij het bedrijf.

Délifrance vervoegt het portfolio van FFC

15/03/2018

De voorbereidingen voor de overname van Délifrance Benelux door het Nederlandse Franchise Friendly Concepts zijn in volle gang. Vanaf 1 april neemt de franchiseorganisatie de masterfranchise van de Franse broodjesketen in de Benelux in beheer.

Deen: “Niet de ambitie om veel groter te worden”

15/03/2018

Supermarktketen Deen heeft niet de ambitie om ten koste van alles veel groter te worden dan het nu al is. Dat laat algemeen directeur Leendert van Eck verstaan in een interview. Ook in de online verkoop blijft de keten bescheiden.

Plus groeit opnieuw sneller dan de markt

15/03/2018

Supermarktketen Plus is in 2017 opnieuw sneller gegroeid dan de markt. De omzet steeg met meer dan 5%, terwijl de volledige sector met 3,4% groeide. De nettowinst groeide zelfs met een kwart.

Berloumi mag naam behouden

15/03/2018

Berloumi, de Oost-Vlaamse variant van de Cypriotische halloumi-kaas, moet niet op zoek naar een nieuwe naam. Een Cypriotische belangenorganisatie dreigde met een miljoenenclaim, maar het Benelux Merkenbureau gaf de kaasmaker uit Berlare gelijk.

Back to top