Delhaize test verkoop warme afhaalmaaltijden

Delhaize

Delhaize en maaltijdleverancier Tastyoo breiden hun bestaande samenwerking verder uit. In de Delhaize-vestiging in Roodebeek lanceren beide partners een eerste warme keuken.

 

Pilootproject

Vanaf vandaag kunnen de klanten van de Delhaize-supermarkt Roodebeek warme en koude gerechten kopen in de nieuwe warme keuken. Die bevindt zich aan de ingang van de winkel zodat een vlotte bediening gegarandeerd is. Het gaat om een pilootproject dat zes maanden zal lopen. Indien succesvol wordt het concept later ook uitgerold in andere winkels van de retailer in België.

 

“Delhaize wil met deze innovatie een antwoord geven op de huidige behoeften van de klanten in een stedelijke omgeving. Met dit nieuw concept willen we die klanten bedienen die op zoek zijn naar ultraverse, flexibele en handige maaltijdoplossingen”, zegt CEO Xavier Piesvaux.

 

Voorlopig kunnen de maaltijden alleen ter plaatse gekocht en afgehaald worden. Maar binnenkort zal het ook mogelijk zijn om online te bestellen en betalen. De klant kan dan kiezen tussen zelf afhalen of thuislevering.

 

Pizza en rescue soep

Het assortiment van de nieuwe keuken bestaat onder meer uit pizza, bereide Tastyoomaaltijden, verschillende soorten pasta en zogenaamde ‘rescue soep’, gemaakt van groenten die niet meer verkoopbaar maar wel consumeerbaar zijn.

 

Delhaize is al langer hoofdaandeelhouder van Tastyoo. Ongeveer een jaar geleden lanceerden beide partners al een maaltijdleverdienst in de Brusselse regio. Daarnaast is een deel van de Tastyoo-gerechten ook te vinden in enkele Delhaize-supermarkten.