Delhaize trekt weg uit Brussel

defotoberg / Shutterstock.com

Delhaize trekt binnenkort de deuren van zijn hoofdkwartier in Brussel definitief achter zich dicht. Niet dat de Belgische supermarktreus gaat samenhokken met fusiepartner Albert Heijn: het nieuwe hoofdkwartier komt er in Asse, in de gebouwen van De Persgroep.

 

Alles in Asse

De verhuis is logisch, zegt de retailer: de gebouwen van De Persgroep liggen vlakbij Zellik (een deelgemeente van Asse), waar Delhaize nu al zijn logistieke diensten en het aankoop-en kwaliteitsdepartement heeft ondergebracht. Nu zullen dus ook de ondersteunende diensten (denk aan onder andere marketing, personeelszaken of informatica) een plekje in Asse vinden. Ook de informatici die momenteel voor Ahold Delhaize in Anderlecht werken, verhuizen volgend jaar naar Zellik - net als de wijnbottelarij, overigens.

 

Geografisch is het maar een kleine stap: van Sint-Jans-Molenbeek is het nog geen acht kilometer over de N9 naar Asse. Toch is het een belangrijke verandering, want het bedrijf dat in 1867 in Charleroi werd opgericht, huist al sinds 1871 in de Ossegemstraat in Sint-Jans-Molenbeek. Nu verhuist het hoofdkwartier dus voor het eerst naar het Vlaams gewest. 

 

De gebouwen in Molenbeek zullen naar verwachting in 2020 worden verkocht: de aanwezigheid van Delhaize in de Brusselse gemeente zal dus net geen anderhalve eeuw geduurd hebben.