Delhaize verwacht "minimale impact" van brand bij vleesleverancier

Shutterstock.com

De brand bij vleesverwerker Hilton Foods, een exclusieve partner van Delhaize, zal slechts een beperkte impact hebben op de supermarktketen. Mogelijk zullen dinsdag enkele producten onbeschikbaar zijn, zegt woordvoerder Roel Dekelver.

 

"Snel overschakelen"

Door de brand, die afgelopen weekend uitbrak, is het bedrijfsgebouw van Hilton Foods in de Gentse haven volledig vernield. Het vleesverwerkend bedrijf is een belangrijke leverancier van Delhaize en levert met name voorverpakte varkensvleesproducten zoals worsten en gehakt aan de retailer, schrijft Het Laatste Nieuws.

 

Woorvoerder Dekelver verwacht geen grote bevoorradingsproblemen door de brand, al kunnen bepaalde producten morgen ontbreken in de rekken. Vanaf woensdag zou de situatie opnieuw normaal moeten zijn. "We zijn meteen met een crisisteam gestart om snel te kunnen overschakelen naar andere leveranciers", zegt Dekelver. Hun producten zouden reeds woensdag in de winkels liggen. "Voor de klant zal er dus weinig tot geen impact zijn", besluit de woordvoerder.

 

Wat de brand veroorzaakt heeft, is nog niet duidelijk. Verder onderzoek door een deskundige moet meer klaarheid brengen.