Delhaize wijzigt directiecomité opnieuw

Xavier Piesvaux
Xavier Piesvaux (Foto Delhaize)

CEO Xavier Piesvaux wil de uitvoering van de vernieuwde commerciële strategie nog versnellen en kondigt daarom enkele wijzigingen aan in de samenstelling van het directiecomité van Delhaize.

 

“Anticiperen op evoluties in retail”

Het is al de tweede aanpassing dit jaar, want bij het aantreden van de CEO in januari was er ook al een herschikking. De meest opvallende wijziging is het invoeren van een nieuwe functie: die van 'EVP Operations'. Deze functie bundelt de verantwoordelijkheden over eigen en aangesloten winkels, logistieke centra, bevoorradingsketen en technische departementen. Ze wordt ingevuld door Dieter De Waegeneer, die in januari al de post organisatie en duurzaamheid kreeg. Daarnaast is er met Illya Van den Borre een nieuwkomer in het directieteam: hij wordt de nieuwe verantwoordelijke voor human resources, dat hij er bovenop zijn huidige focus 'corporate affairs' bij neemt.

 

Twee leden van het directiecomité verlaten het bedrijf: Marc Debussche (verantwoordelijke voor producten, marketing, kwaliteit en winkelconcepten) heeft besloten om met pensioen te gaan op 31 december 2018. Strategiebaas Kris Van Strydonck verlaat het bedrijf dan weer op 30 november 2018, na de herschikking van de bevoegdheden in het directiecomité. CEO Xavier Piesvaux kadert de verschuivingen: ‘Met deze wijzigingen wenst Delhaize de uitvoering van haar vernieuwde commerciële strategie nog te versnellen. We anticiperen op de evoluties in retail en plaatsen onze klanten en medewerkers meer dan ooit in het middelpunt van onze organisatie.’

 

Vanaf 1 januari 2019 ziet het directiecomité van Delhaize er zo uit:

CEO: Xavier Piesvaux
EVP Operations: Dieter De Waegeneer
EVP Commerce (Product, Marketing, Quality & Store Concept): Françoise Burlet
SVP Legal Belgium & Central and South-Eastern Europe: Els Steen
CIO Belgium & Central and South-Eastern Europe: Thierry De Vleeschouwer
SVP Finance: Siger Spaans
SVP Human Resources & Corporate Affairs: Illya Van den Borre