Delhaize wijzigt samenstelling directiecomité

Delhaize wijzigt samenstelling directiecomité
Shutterstock.com

Supermarktketen Delhaize neemt afscheid van Françoise Burlet, die verantwoordelijk was voor producten, marketing, kwaliteit en winkelconcepten. Haar taken worden verdeeld over twee nieuwe functies.

 

Nieuwe functies

Op 1 september zal Françoise Burlet, van wie de huidige titel "EVP Commerce" is, om persoonlijke redenen de onderneming verlaten. "De afgelopen jaren heeft zij een belangrijke rol gespeeld in alle belangrijke zakelijke beslissingen alsook in de vernieuwing van de huidige commerciële strategie", meldt de supermarktketen in een persbericht.

 

Haar functies worden toegewezen aan Pietro John Rollo (die er kwaliteit en winkelconcepten bijkrijgt) en Alexandros Boussis (die marketing en e-commerce mag bijschrijven in zijn takenpakket). Verder bestaat het directiecomité uit CEO Xavier Piesvaux, EVP Operations Dieter De Waegeneer, SVP Legal Belgium & Central and South-Eastern Europe Els Steen, CIO Belgium & Central and South-Eastern Europe Thierry De Vleeschouwer, SVP Finance Siger Spaans en SVP Human Resources & Corporate Affairs Illya Van den Borre.

 

"Deze samenstelling van het directiecomité stelt Delhaize in staat om de uitvoering van haar vernieuwde commerciële strategie nog te versnellen. We anticiperen op de evoluties in retail en plaatsen onze klanten en medewerkers meer dan ooit in het middelpunt van onze organisatie", klinkt het bij CEO Piesvaux.