Deliveroo schrapt 400-tal banen

Deliveroo schrapt 400-tal banen
Foto: Shutterstock.com

Maaltijdbezorger Deliveroo zet het mes in zijn organisatie als gevolg van de coronapandemie. Wereldwijd moeten bijna 400 mensen het bedrijf verlaten, ook in de Benelux vallen er ontslagen.

 

Ook in België en Nederland

Volgens The Telegraph voert Deliveroo een herstucturering door waarbij het bedrijf in diverse landen 367 medewerkers ontslaat. Nog eens vijftig anderen zijn tijdelijk op non-actief geplaatst. Wereldwijd telt de maaltijdbezorger, die in 2013 werd opgericht, 2500 medewerkers. In België zouden vijf functies verdwijnen, in Nederland twee.

 

Twee weken geleden nog zette de Britse concurrentiewaakhond CMA voorlopig het licht op groen voor een investering van Amazon ten belope van 462 miljoen pond (530 miljoen euro) in Deliveroo. De CMA nam die beslissing toen nog voor zijn onderzoek volledig was afgerond, omdat de maaltijdbezorger zwaar te lijden had onder de crisis en dreigde om te vallen.

 

"Beperkte impact"

"De ongekende wereldwijde gezondheidscrisis die we momenteel meemaken, heeft een grote impact op bijna elk bedrijf", zei een woordvoerder. "We hebben de manier waarop we werken grondig heroverwogen. Dit om de kosten op de lange termijn te verlagen, wat helaas betekent dat sommige functies zullen verdwijnen of dat een aantal collega’s tijdelijk met verlof zullen gaan. Dit is voor iedereen in het bedrijf erg moeilijk en onze prioriteit is om ervoor te zorgen dat de betrokkenen zo goed mogelijk worden gesteund", klinkt het verder.

 

Concurrent Takeaway.com meldde onlangs dat de coronacrisis slechts een tijdelijk effect had op het aantal orders. Volgens het bedrijf had de vraag zich begin april al grotendeels hersteld in onder meer Duitsland, Nederland en Polen.