Detailresult verdubbelt winst

Detailresult verdubbelt winst

Detailresult Groep, het moederbedrijf van onder andere de supermarktketen Dirk, heeft in 2013 zijn nettowinst weten te verdubbelen ten opzichte van en jaar eerder. Dat zou het te danken hebben aan nieuwe winkelconcepten.

Nieuwe winkelconcepten

De nettowinst van Detailresult kwam in 2013 uit op 24 miljoen euro. Dat blijkt uit cijfers die het Financieele Daglbad kon inkijken. Met dat resultaat doet het moederconcern van Dirk en Dekamarkt het meer dan dubbel zo goed als in 2012. Detailresult kon die hoge winsten voorleggen dankzij de lancering van enkele nieuwe winkelconcepten, een doorgevoerde verandering van het promotiebeleid en betere kostenbeheersing.

 

De omzet kwam uit op een totaal van 1,94 miljard euro, waarmee de omzet slechts iets hoger lag dan een jaar eerder. Het verkoopcijfer bleef op dat peil hangen omdat Detailresult Groep in 2013 enkele minder rendabele winkels sloot.

 

 

Detailresult Groep heeft in Nederland 285 winkels. Daar horen de filialen van Dirk bij, maar ook de supermarktketen DekaMarkt en de tuinketen DekaTuin. Ook heeft het nog enkele slijterijen en drogisterijen in beheer.

Tags: