Deventer opent in najaar Fooddock | RetailDetail

Deventer opent in najaar Fooddock

Deventer opent in najaar Fooddock

Ook Deventer opent een foodhal. Na Rotterdam, Amsterdam en geplande foodhallen in Den Bosch en Eindhoven start Deventer dit najaar Fooddock.

Beleving in binnenhaven

Fooddock wordt gebouwd in De Zwarte Silo, een voormalige graansilo aan de oude binnenhaven op het Havenkwartier in Deventer. In het historische gebouw is ruimte voor tien creatieve foodondernemers. Daarnaast kunnen flexibele aanbieders tijdelijk aansluiten. De opening staat in november gepland.

 

Het pand wordt ingedeeld in een deel voor permanente foodondernemers, een ruimte met zitgelegenheid en een ruimte voor tijdelijke food- en horecaprojecten en voor events. Er zijn nu immers al enkele horecabedrijven op het Havenkwartier gevestigd en ook het terrein, aan een invalsweg van Deventer, leent zich voor grootschalige evenementen.

 

Het concept moet er een van beleving worden, volgens ondernemer Tseard Ettema, oprichter van onder andere Coffee Together: "We zijn geïnspireerd door de foodcourts in het buitenland. Gezellig, authentiek en eten met een zeer goede kwaliteit. Het wordt een plek waar puur en eerlijk eten centraal staat. Denk aan belegde broodjes met alleen lokale ingrediënten of de koffiebrander die ter plekke zijn bonen brandt. Ondernemers die passie voor hun werk hebben; eten met een verhaal." 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Britten kunnen kassaloos shoppen bij Sainsbury’s

14/08/2018

Ook bij de Britse supermarktketen Sainsbury’s loopt nu een proefproject met mobiel scannen en betalen: met behulp van hun smartphone kunnen klanten boodschappen doen zonder langs de kassa te hoeven.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.

AB InBev wil Afrika aan de drank krijgen

09/08/2018

Het groeipotentieel van AB InBev ligt in Afrika. De brouwerij heeft hoge verwachtingen van het continent: de welvaart en de bevolking, die steeds vaker een biertje lust, groeien er snel. 

Lidl stelt auto’s ter beschikking van shoppers

08/08/2018

“Je eigen wagen voor inkopen”, zo stelt Lidl zijn nieuwe autodeeldienst voor. In samenwerking met Mazda kan je in Duitsland weldra autodelen vanop de parking van Lidl-supermarkten. 

Lagere omzet, hogere winst voor Ahold Delhaize

08/08/2018

Terwijl de omzet van Ahold Delhaize onder druk staat in de Verenigde Staten, bevestigt Delhaize in België de positieve trend die in het eerste kwartaal werd ingezet, met dank aan de tovergroentjes. Online ligt de groep op koers.