Deventer opent in najaar Fooddock

Deventer opent in najaar Fooddock

Ook Deventer opent een foodhal. Na Rotterdam, Amsterdam en geplande foodhallen in Den Bosch en Eindhoven start Deventer dit najaar Fooddock.

Beleving in binnenhaven

Fooddock wordt gebouwd in De Zwarte Silo, een voormalige graansilo aan de oude binnenhaven op het Havenkwartier in Deventer. In het historische gebouw is ruimte voor tien creatieve foodondernemers. Daarnaast kunnen flexibele aanbieders tijdelijk aansluiten. De opening staat in november gepland.

 

Het pand wordt ingedeeld in een deel voor permanente foodondernemers, een ruimte met zitgelegenheid en een ruimte voor tijdelijke food- en horecaprojecten en voor events. Er zijn nu immers al enkele horecabedrijven op het Havenkwartier gevestigd en ook het terrein, aan een invalsweg van Deventer, leent zich voor grootschalige evenementen.

 

Het concept moet er een van beleving worden, volgens ondernemer Tseard Ettema, oprichter van onder andere Coffee Together: "We zijn geïnspireerd door de foodcourts in het buitenland. Gezellig, authentiek en eten met een zeer goede kwaliteit. Het wordt een plek waar puur en eerlijk eten centraal staat. Denk aan belegde broodjes met alleen lokale ingrediënten of de koffiebrander die ter plekke zijn bonen brandt. Ondernemers die passie voor hun werk hebben; eten met een verhaal." 

Tags: