DHL bezorgt voor Amazon Fresh in Duitsland | RetailDetail

DHL bezorgt voor Amazon Fresh in Duitsland

DHL bezorgt voor Amazon Fresh in Duitsland

DHL wordt in Duitsland de exclusieve logistieke partner voor Amazon Fresh. Vanaf volgende maand gaat het bedrijf bestellingen bij klanten in Berlijn aan huis leveren, de rest van het land moet daarna snel volgen.

Niet te weigeren bod DHL

Het Duitse Handelsblatt schrijft dat het voorstel van DHL op financieel vlak niet te weigeren was voor Amazon. Die laatste zegt in Duitsland met een bescheiden aanbod te beginnen, om daarna het assortiment op te voeren. Ook in andere landen begon het al met een kleiner assortiment in de hoofdstad, om pas later uit te breiden. Eerder raakte al bekend dat supermarktketen Tegut toeleverancier wordt voor de droge kruidenierswaren in Duitsland.

 

Amazon Fresh is trouwens niet de eerste online supermarkt waarvoor DHL in Duitsland gaat leveren: ook Allyouneed Fresh maakt al gebruik van de diensten van DHL, dat altijd heeft gesteld dat het open stond om ook andere partners toe te voegen aan zijn netwerk.

 

Amazon Pantry

Amazon startte in het najaar van vorig jaar ook al met Amazon Fresh in het Verenigd Koninkrijk. Ook daar koos het internetbedrijf voor een start in een klein gebied de hoofdstad Londen. Het heeft er ook een overeenkomst met de supermarktketen Morrisons, waardoor een deel van diens assortiment ook te vinden is op Amazon. Bovendien zou Amazon in Londen op zoek zijn naar winkelruimte, om er binnenkort een fysieke supermarkt te openen.

 

In België en Nederland is Amazon Fresh nog niet aanwezig, maar onlangs lanceerde het in België wel Amazon Pantry. Via die dienst kunnen leden van Amazon Prime droge voeding aan huis laten leveren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Karstadt wil het warenhuis heruitvinden in Berlijn-Tegel

12/06/2018

Karstadt opent op de Berlijnse luchthaven Tegel voor het eerst in dertig jaar een gloednieuw warenhuis in de hoofdstad. De nieuweling moet een baken van vernieuwing worden, met een uniek aanbod dat volledig is aangepast aan de locatie.