Diëtisten geven advies in supermarkten tijdens Dag van de Diëtist

Diëtisten geven advies in supermarkten tijdens Dag van de Diëtist

Op zaterdag 19 september zullen er diëtisten aanwezig zijn in 158 supermarkten doorheen Nederland. Die gaan klanten helpen bij het maken van gezonde keuzes, maar ook bij het begrijpen van etiketten op producten.

Bij vrijwel alle grote ketens

De diëtisten zullen zaterdag tussen 9u en 15u aanwezig zijn bij supermarkten van vrijwel alle grote ketens. Ze zullen advies geven op basis van de mogelijke aankopen van de klant. Het Voedingscentrum heeft bovendien een folder samengesteld met webpagina's waar consumenten meer informatie kunnen vinden over het lezen van etiketten in supermarkten.


De Dag van Diëtist is een initiatief van Het Vinkje, in samenwerking met het Voedingscentrum en de Nederlandse Vereniging van Diëtisten. Het Vinkje is een voedselkeuzelogo dat klanten moet helpen bij het maken van gezonde keuzes. Het logo bestaat in twee vormen: een blauw en een groen vink-pictogram.


Het groene logo is te vinden op gezonde producten en duidt het product aan dat in die groep de beste keuze is. Het blauwe vinkje is dan weer te vinden op de meer ongezonde producten en geeft daar de betere keuze aan.

Tags: