Diëtisten geven advies in supermarkten tijdens Dag van de Diëtist | RetailDetail

Diëtisten geven advies in supermarkten tijdens Dag van de Diëtist

Diëtisten geven advies in supermarkten tijdens Dag van de Diëtist

Op zaterdag 19 september zullen er diëtisten aanwezig zijn in 158 supermarkten doorheen Nederland. Die gaan klanten helpen bij het maken van gezonde keuzes, maar ook bij het begrijpen van etiketten op producten.

Bij vrijwel alle grote ketens

De diëtisten zullen zaterdag tussen 9u en 15u aanwezig zijn bij supermarkten van vrijwel alle grote ketens. Ze zullen advies geven op basis van de mogelijke aankopen van de klant. Het Voedingscentrum heeft bovendien een folder samengesteld met webpagina's waar consumenten meer informatie kunnen vinden over het lezen van etiketten in supermarkten.


De Dag van Diëtist is een initiatief van Het Vinkje, in samenwerking met het Voedingscentrum en de Nederlandse Vereniging van Diëtisten. Het Vinkje is een voedselkeuzelogo dat klanten moet helpen bij het maken van gezonde keuzes. Het logo bestaat in twee vormen: een blauw en een groen vink-pictogram.


Het groene logo is te vinden op gezonde producten en duidt het product aan dat in die groep de beste keuze is. Het blauwe vinkje is dan weer te vinden op de meer ongezonde producten en geeft daar de betere keuze aan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.