Dick Boer krijgt flinke opslag | RetailDetail

Dick Boer krijgt flinke opslag

Dick Boer krijgt flinke opslag

De bestuursvoorzitter van Ahold, Dick Boer, heeft in 2013 kunnen rekenen op een flinke opslag ten opzichte van het jaar voordien. Zijn totale bezoldiging zou in die periode met een miljoen euro zijn gestegen.

Bijna 10 miljoen euro loon voor raad van bestuur

Uit het jaarverslag dat Ahold dinsdag publiceerde, blijkt dat de grootste verschillen zitten in zijn bonussen en de pensioenkosten: de kortetermijnbonus voor Boer verdubbelde van 478.000 euro naar 868.000 euro, terwijl ook de langetermijnbonus een flinke opwaardering kreeg, van 890.000 euro naar meer dan 1,1 miljoen euro. Die laatste bestaat uit aandelen die pas na drie jaar kunnen verzilverd worden.

 

Ahold telt ook veel meer geld neer voor het pensioen van Dick Boer: in 2012 was dat nog 95.000 euro, een peulschil ten opzichte van de 433.000 euro voor 2013. Volgens Ahold heeft de stijging te maken met hogere rentelasten en met een bijstorting van het bedrijf in het pensioenfonds.

Het basissalaris van Dick Boer steeg in vergelijking met die cijfers slechts 'minimaal' en ging 10.000 euro omhoog tot 975.000 euro. Alles samen verdiende Dick Boer in 2013 een bedrag van 3,4 miljoen euro. In totaal gaf Ahold 9,9 miljoen euro uit aan zijn raad van bestuur, bijna drie miljoen meer dan in 2012.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.