Directeur Detailresult naar Vomar | RetailDetail

Directeur Detailresult naar Vomar

Directeur Detailresult naar Vomar

De operationeel directeur van Detailresult, Aart van Haren, gaat weg bij het bedrijf en wordt algemeen directeur bij het Noord-Hollandse Vomar. Het nieuws volgt kort na de melding dat Detailresult de formules Digros en Bas gaat omvormen tot Dirk-filialen, maar de twee zaken zouden niet met elkaar verbonden zijn.

Nieuws al maand bekend

"Dit was intern al een maand bekend. We hadden vandaag alle filiaalmanagers bij elkaar inzake het omvlaggen van onze Bas en Digros-winkels naar de Dirk-formule. Dit was een mooi moment het vertrek van Van Haren met hen te delen", zegt algemeen directeur René van Klooster aan Levensmiddelenkrant.

 

Van Haaren zou door een headhunterbureau benaderd zijn om de functie bij Vomar op te nemen. Voor de nog maar 34-jarige directeur zou het aanbieding geweest zijn die hij niet kon afslaan. Bij Vomar zal Van Haren Harrie Westra opvolgen, die eind september na zes jaar in dienst te zijn geweest als voorzitter van de directie het bedrijf verliet. Vomar heeft ongeveer zestig vestingen in Nederland.

 

Gisteren kwam ook al het nieuws naar buiten dat Detailresult de supermarktketens Digros en Bas zou stopzetten en hun vestigingen gaat omvormen naar filialen van Dirk.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.