Directeur Detailresult naar Vomar | RetailDetail

Directeur Detailresult naar Vomar

Directeur Detailresult naar Vomar

De operationeel directeur van Detailresult, Aart van Haren, gaat weg bij het bedrijf en wordt algemeen directeur bij het Noord-Hollandse Vomar. Het nieuws volgt kort na de melding dat Detailresult de formules Digros en Bas gaat omvormen tot Dirk-filialen, maar de twee zaken zouden niet met elkaar verbonden zijn.

Nieuws al maand bekend

"Dit was intern al een maand bekend. We hadden vandaag alle filiaalmanagers bij elkaar inzake het omvlaggen van onze Bas en Digros-winkels naar de Dirk-formule. Dit was een mooi moment het vertrek van Van Haren met hen te delen", zegt algemeen directeur René van Klooster aan Levensmiddelenkrant.

 

Van Haaren zou door een headhunterbureau benaderd zijn om de functie bij Vomar op te nemen. Voor de nog maar 34-jarige directeur zou het aanbieding geweest zijn die hij niet kon afslaan. Bij Vomar zal Van Haren Harrie Westra opvolgen, die eind september na zes jaar in dienst te zijn geweest als voorzitter van de directie het bedrijf verliet. Vomar heeft ongeveer zestig vestingen in Nederland.

 

Gisteren kwam ook al het nieuws naar buiten dat Detailresult de supermarktketens Digros en Bas zou stopzetten en hun vestigingen gaat omvormen naar filialen van Dirk.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.

Analyse: Zes redenen waarom grote merken onder druk staan

17/05/2018

Wereldmerken ondervinden steeds meer concurrentie van kleine, lokale spelers. Volgens sommige waarnemers zijn de gouden jaren van de merken zelfs voorbij. Misschien voorbarig, maar enkele trends tekenen zich toch af.