Dirk opent drijvende supermarkt

Dirk opent drijvende supermarkt

Supermarktketen Dirk gaat tijdens het evenement Sail in Amsterdam een drijvend filiaal openen. Het idee is geïnspireerd op de drijvende markten die te vinden zijn in Zuidoost-Azië, waar producten van op bootjes verkocht worden.

18.000 gratis producten

De drijvende markt zal bestaan uit negen boten met elk een ander product, gaande van flesjes water tot een zakje chips. Hij zal via de Brouwersgracht, Prinsengracht, Amstel en Oudeschans aanmeren bij de floating bar op de Oosterdokskade. Daar kunnen bezoekers vandaag vanaf 16u gratis hun boodschappen doen. De winkel zal openblijven tot alle producten uitgedeeld zijn. Dirk voorziet ongeveer 18.000 items.

 

"Dirk is altijd daar waar de mensen zijn. In dit geval is dat op het water. Voor de bezoekers van Sail hebben we dan ook een leuke manier gevonden om ze te bedienen", zegt directeur Steven van der Krogt in een reactie op het initiatief.

 

Dirk is een supermarktketen die deel uitmaakt van de Detailresult Groep. Sinds maart vorig jaar werken ook de filialen van Bas en Digros onder het merk Dirk. Samen hebben ze meer dan 100 vestigingen verspreid over Nederland.

Tags: