Distributiecentrum Delhaize geblokkeerd door staking

Cineberg / Shutterstock.com

Het distributiecentrum van Delhaize in Zellik wordt sinds maandagavond geblokkeerd door medewerkers. Vrachtwagens kunnen er niet in of uit. De stakers eisen de terugkeer van een ontslagen collega. 

 

Weg versperd voor vrachtwagens

Sinds maandagavond rond 22 uur kunnen de vrachtwagens het distributiecentrum van Delhaize in Zellik niet meer in- of uitrijden, omdat het magazijn wordt geblokkeerd door medewerkers die protesteren tegen het ontslag van een collega. De vakbonden eisen dat de werknemer opnieuw wordt aangenomen - ondanks eerdere incidenten waaronder een vechtpartij, bericht HLN.

 

De stakende medewerkers blokkeren de in- en uitgangen van het distributiecentrum, waardoor onder meer vrachtwagens die dinsdagochtend vroeg gekoelde waren probeerden te leveren geen toegang kregen en uiteindelijk maar door de lokale politie werden weggeleid. De blokkade zorgde immers voor flinke verkeershinder: het verkeer werd dinsdagvoormiddag gevraagd om de omgeving van de N9 te vermijden. Langs die Brusselsesteenweg versperren ook actievoerders gedeeltelijk de weg met enkele vrachtwagens.

 

Delhaize betreurt de actie, maar heeft de ambitie om de activiteiten vanmiddag opnieuw te kunnen opstarten. Omdat de toegang voor vrachtwagens sinds gisteravond “heel moeilijk en bij momenten onmogelijk” verloopt, aldus woordvoerder Roel Dekelver, kunnen ook de rest van de bijna 2000 medewerkers in het magazijn bijna niet werken. Toch zou er op dit moment nog geen probleem zijn voor de bevoorrading van de winkels. Op dit moment is er sociaal overleg aan de gang, waar de directie “hoogdringende verzoening” heeft aangevraagd.