Domino’s Pizza wil aantal filialen verdubbelen

Domino’s Pizza wil aantal filialen verdubbelen

Domino's Pizza heeft zopas zijn 150e filiaal geopend in Nederland en het wil daar de komende jaren minstens het dubbele van maken. Het wil ook de bezorgtijd nog verder inkorten.

Omzet verdubbeld

De afgelopen twee jaar opende Domino's in Nederland 17 filialen per jaar, maar de komende jaren moet het nog sneller kunnen: Domino's wil tussen de 25 en 30 winkels per jaar openen. De omzet van de huidige filialen groeit dan ook razendsnel: volgens André ten Wolde, directeur Domino's Pizza Nederland, verdubbelt de omzet van bestaande filialen jaarlijks. Vorig jaar was de omzet van de keten in Nederland 57 miljoen euro.

 

Belangrijkste reden voor die groei is volgens Ten Wolde de controle die klanten hebben over hun bestelling en de snelheid van levering. "In Nederland bezorgen we gemiddeld binnen 21 minuten na ontvangst van de bestelling de pizza's stomend heet aan de deur. De klant heeft de complete controle over zijn bestelling, van de ingrediënten op zijn pizza tot de extra's en de bezorging die live te volgen is via de pizzatracker", zegt hij aan Out of Home.

 

Om de bezorgtijd nog verder in te korten, moet het aantal filialen in Nederland de komende vijf tot zes jaar groeien tot driehonderd. "Dat betekent dat we op zoek zijn naar nieuwe ondernemers. Veel van onze franchisenemers begonnen ooit als pizzakoerier en komen dus uit ons eigen systeem, maar nieuwe mensen zijn straks hard nodig."

Tags: