Domino’s Pizza ziet winst fors groeien | RetailDetail

Domino’s Pizza ziet winst fors groeien

Domino’s Pizza ziet winst fors groeien

Pizzaketen Domino’s heeft het voorbije kwartaal een sterke prestatie weten neer te zetten. Zowel de omzet, de vergelijkbare omzet en de winst gingen fors de hoogte in, vooral dankzij online.

Sterke groei online

In het voorbije kwartaal haalde Domino’s een omzet van 567 miljoen dollar (510 miljoen euro), 17% meer dan een jaar eerder. De nettowinst ging zelfs met een kwart de hoogte in en kwam uit op 47,2 miljoen dollar (40 miljoen euro). Daarmee doet het een stuk beter dan de andere fastfoodketens, die steeds meer concurrentie ondervinden van alternatieve ketens. Domino’s weet daarentegen al voor het 22e kwartaal te groeien in de Verenigde Staten.

 

Op vergelijkbare basis groeide de omzet in de Verenigde Staten met 13%, terwijl ook de internationale tak er op vergelijkbare basis met 7% op vooruit ging. Grote concurrent Pizza Hut zag zijn vergelijkbare omzet in de Verenigde Staten het voorbije kwartaal dan weer met 2% dalen.

 

Domino’s weet ook online sterk te presteren, want ondertussen worden 55% van alle transacties online gedaan en dat aandeel blijft nog groeien.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.