Doorzichtige Coca-Cola komt naar Japan | RetailDetail

Doorzichtige Coca-Cola komt naar Japan

Doorzichtige Coca-Cola komt naar Japan
Foto: Coca-Cola

Coca-Cola lanceert in Japan doorzichtige cola. De nieuwe cola-variant houdt de typische smaak, maar wil voor de zomer extra fris en ‘light’ zijn. Daar hoort dan ook een transparant kleurtje bij.

 

Zonder kleur en zonder suiker

Vanaf 12 juni ligt een kleurloze, doorzichtige Coca-Cola in de Japanse winkelrekken. De drank is door Coca-Cola Japan verzonnen en werd speciaal voor de zomer in de hoofdkantoren in de Verenigde Staten ontwikkeld. Het frisdrankconcern wilde een frisse variant, die op smaak gebracht is met citroenschil, bruist en nul calorieën bevat. 

 

In plaats van de typische caramelkleur moest er ook een nieuwe kleur komen, vonden ze in Japan: eentje die de boodschap van zomerse frisheid en caloriearme transparantie beter overbracht. Het resultaat werd, na een jaar lang ontwikkelen en meer dan vijftig verschillende proefjes, Coca-Cola Clear.

 

Wie bij een doorzichtige frisdrank met een toets van citroen meteen aan Sprite denkt, heeft het dan ook mis. Volgens de Japanners proeft het wel degelijk als een frisser broertje van de bekende bruine cola. Vandaar ook de grote uitdaging: de makers moesten bij de ontwikkeling de typische smaak zien te behouden, maar dan zonder het karamelextract. 

 

Japan is een belangrijke markt om innovaties te testen voor Coca-Cola: er werd pas ook een eerste alcoholische drank van de frisdrankgroep gelanceerd. Rivaal Pepsi was Coca-Cola deze keer weliswaar voor en bracht al in de jaren negentig een doorzichtige Pepsi Crystal op de markt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.