Douwe Egberts onderuit in koffie-oorlog

Douwe Egberts onderuit in koffie-oorlog

Koffiereus Douwe Egberts verliest fors omzet op zijn Nederlandse thuismarkt. Dit is het gevolg van de zogenoemde koffie-oorlog die sinds vorig jaar in Nederland woedt, na de lancering van concurrerende koffiemerken.

Filterkoffie verliest terrein

Volgens De Telegraaf heeft Douwe Egberts vorig jaar zes procent van zijn Nederlandse omzet verloren. Zijn luxeconcurrent Nespresso, eigendom van het Zwitserse Nestlé, blijft in Nederland wel terrein winnen. Douwe Egberts heeft vooral last van het feit dat een steeds grotere groep Nederlanders de filterkoffie inwisselt voor een andere manier van koffiezetten.

 

De pondspakken Douwe Egberts zijn nog wel zeer prominent aanwezig in de Nederlandse supermarkten, maar worden steeds minder meegenomen door klanten. Kenners denken dan ook dat DE een deel van zijn prominente positie in het Nederlandse koffieschap zal moeten inleveren. Ook de recente introductie van koffieproducten van het mondiaal actieve Mondelez-concern treft Douwe Egberts immers.

 

Daarnaast kampt ook de anderhalf jaar geleden gelanceerde Senseo Sarista, waarbij koffie wordt gezet met verse bonen, met tegenvallende verkoopsresultaten. Volgens de krant lijkt het concept 'een doodgeboren kindje'.

Tags: