Douwe Egberts onderuit in koffie-oorlog | RetailDetail

Douwe Egberts onderuit in koffie-oorlog

Douwe Egberts onderuit in koffie-oorlog

Koffiereus Douwe Egberts verliest fors omzet op zijn Nederlandse thuismarkt. Dit is het gevolg van de zogenoemde koffie-oorlog die sinds vorig jaar in Nederland woedt, na de lancering van concurrerende koffiemerken.

Filterkoffie verliest terrein

Volgens De Telegraaf heeft Douwe Egberts vorig jaar zes procent van zijn Nederlandse omzet verloren. Zijn luxeconcurrent Nespresso, eigendom van het Zwitserse Nestlé, blijft in Nederland wel terrein winnen. Douwe Egberts heeft vooral last van het feit dat een steeds grotere groep Nederlanders de filterkoffie inwisselt voor een andere manier van koffiezetten.

 

De pondspakken Douwe Egberts zijn nog wel zeer prominent aanwezig in de Nederlandse supermarkten, maar worden steeds minder meegenomen door klanten. Kenners denken dan ook dat DE een deel van zijn prominente positie in het Nederlandse koffieschap zal moeten inleveren. Ook de recente introductie van koffieproducten van het mondiaal actieve Mondelez-concern treft Douwe Egberts immers.

 

Daarnaast kampt ook de anderhalf jaar geleden gelanceerde Senseo Sarista, waarbij koffie wordt gezet met verse bonen, met tegenvallende verkoopsresultaten. Volgens de krant lijkt het concept 'een doodgeboren kindje'.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.

Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan

11/07/2018

Jumbo Groep Holding, het bedrijf achter supermarktketen Jumbo, maakte vandaag een aantal wissels bekend in de eigen directie. Jumbo België krijgt Peter Isaac als algemeen directeur, La Place neemt afscheid van Bart van den Nieuwenhof.

Pepsico dankt stijgende omzet aan snacks

10/07/2018

Dranken- en snackreus Pepsico boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een lichte omzetstijging van 2,4%. Dat was echter niet te merken aan de nettowinst, die 14% lager uitviel als gevolg van de globale belastinglast.