Douwe Egberts schrapt 110 banen in Nederland

Douwe Egberts schrapt 110 banen in Nederland

DE Master Blenders 1753 gaat in Nederland 110 van de in totaal 2200 banen schrappen wegens tegenvallende koffieverkopen.

Tegenvallende verkopen

Het zijn het hoofdkantoor in Amsterdam en de productielocaties in Utrecht en Joure die getroffen zullen worden door de ontslagen. Het bedrijf heeft te kampen met tegenvallende verkopen en dalende prijzen. Ook nieuwe producten, zoals Senseo Sarista, kunnen de verwachtingen niet inlossen.

 

Gisteren meldde het Financieele Dagblad ook nog dat DE Master Blenders de betalingstermijn voor leveranciers zou hebben opgetrokken tot 200 dagen, maar dat ontkent de koffiemaker. "Betalingstermijnen kunnen variëren van 30 tot 180 dagen, maar de gemiddelde termijn bedraagt minder dan 60 dagen. Ter indicatie: minder dan 1% van alle leveranciers van DEMB heeft een betalingstermijn van 180 dagen. Dit is alleen het geval voor grote bedrijven waarmee DEMB een lange zakenrelatie heeft en is bovendien gebaseerd op gemeenschappelijke overeenstemming", liet het weten in een persbericht.

 

Eerder dit jaar werd het bedrijf voor 7,5 miljard euro overgenomen door de Duitse investeringsmaatschappij JAB. De vakbonden zien de ontslagen als een eerste actie van de nieuwe beleidsvoerders.

Tags: