Drie miljoen extra voor Exki

Logo op gevel restaurant Exki

De gezonde fastfoodketen Exki krijgt 3 miljoen euro ingespoten door zijn aandeelhouders. Met de kapitaalinjectie moet de ontbijt- en lunchformule opnieuw kunnen investeren.

 

Voor investeringen

De aandeelhouders van Exki geven de restaurantketen een flinke powerboost: samen met CEO Frédéric Rouvez stoppen de familie Dossche, meerderheidsaandeelhouder met een belang van 67%, en Iris Belgium (18%) 3 miljoen euro aan vers kapitaal in het Belgische bedrijf. Dat bericht De Tijd.


Als horecaonderneming trof de coronacrisis Exki hard, zeker aangezien de keten veel vestigingen in luchthavens en op andere toeristische plaatsen heeft. Zo tellen de Parijse vlieghavens 14 franchiserestaurants, waarvan er slechts drie op dit moment weer open zijn. Ook in sommige andere landen blijven nog vestigingen dicht. 


Dat zorgt voor een gebrek aan cash in het bedrijf, in het bijzonder om noodzakelijke investeringen te doen. Exki wil de restaurants namelijk renoveren, een centrale keuken in Nijvel openen en verder digitaliseren op het vlak van leveringen. Wel doet de keten het voortaan met een aandeelhouder minder: medeoprichter Nicolas Steisel stapt uit het bedrijf en verdeelt zijn participatie van 8,9% onder de andere drie aandeelhouders. De ondernemer speelde weliswaar al geen operationele rol meer bij Exki.