Drie nieuwe vestigingen en warm eten voor Wasbar | RetailDetail

Drie nieuwe vestigingen en warm eten voor Wasbar

Drie nieuwe vestigingen en warm eten voor Wasbar
Foto: Wasbar

Wasbar, het blurringconcept waar je iets eet terwijl je de was doet, breidt uit: nog deze zomer verhuist het Gentse vlaggenschip en komen er twee nieuwe vestigingen bij in Antwerpen. Je kan er voortaan ook ’s avonds terecht.

 

De juiste richting gevonden

Nieuwe eigenaar Top Brands, de holding achter onder meer Pizza Hut, Boulangerie Paul en pas ook Ellis Gourmet Burger, duwt het gaspedaal in bij Wasbar: het concept, dat in 2013 werd opgestart door Dries Henau en Yuri Vandenbogaerde, is na tal van testen en onderzoek klaar voor een nieuwe uitrol, meent CEO Stef Meulemans.

 

“Wij zijn meer dan ooit klaar om met Wasbar de grote sprong te maken. Sinds we het concept hebben gekocht, hebben we heel verschillende soorten locaties en foodconcepten uitgeprobeerd. Ondertussen weten we welke richting we uitmoeten met het concept en wat onze ideale locaties zijn, die gaan we nu de komende maanden uitrollen”, aldus Meulemans.

 

Nieuwe locaties en openingsuren

In Gent verhuist Wasbar zijn vlaggenschip dan ook naar een nieuwe, passendere locatie: vanaf september is het wassalon-restaurant te vinden in de Kalandestraat, waar vroeger River Woods was gevestigd. De locatie is volgens Meulemans beter, want “hét ontbijtplein van Gent” trekt behalve studenten ook lokale bewoners, shoppers en toeristen aan.

 

Antwerpenaren kunnen deze zomer dan weer terecht in twee nieuwe vestigingen: op 16 juli opent een nieuwe Wasbar op de Melkmarkt, terwijl er eind augustus een aan de Graanmarkt de deuren opent. Na deze openingen zal de teller op vijf Wasbars staan. Gentenaren zullen het deze zomer wel zonder Wasbar moeten stellen, want de vestiging op de Nederkouter sluit al op 12 juni. 

 

Het aanbod breidt ook in de Wasbars zelf uit: er komen nieuwe openingsuren, waardoor mensen voortaan ook ’s avonds in de wassalons terecht kunnen voor een warme maaltijd en een volledig nieuw foodaanbod.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië.