Dunkin’ Donuts wil Nederland (weer) veroveren | RetailDetail

Dunkin’ Donuts wil Nederland (weer) veroveren

Dunkin’ Donuts wil Nederland (weer) veroveren

De Amerikaanse donutketen Dunkin' Donuts is op zoek naar franchisenemers om binnen een paar jaar weer in heel Nederland aanwezig te zijn. Het is meer dan tien jaar geleden dat Dunkin' Donuts uit Nederland vertrok.

20 à 25 filialen

Binnen enkele jaren wil het concept 20 tot 25 filialen hebben in grote stedelijke regio's in Nederland. Eerst wil het restaurants openen in Amsterdam, om van daaruit verder te groeien. De Nederlandse filialen maken deel uit van een grotere Europese groei van het merk.

 

Dunkin' Donuts was tot 2000 aanwezig in Nederland, maar toen sloot het vijf vestigingen en een productielocatie in Hoofddorp na het uitblijven van een nieuwe investeerder en de te hoge kosten. Nu wil de Amerikaanse keten, gesterkt door resultaten in andere Europese landen, dus een comeback maken.

 

De keten heeft wereldwijd bijna 11.000 filialen in 33 landen, waar ze vooral donuts, koffie, bagels en muffins verkoopt. In Europa zijn er momenteel filialen in Bulgarije, Duitsland, Rusland en Spanje, maar via een aantal webinars zoekt Dunkin' Donuts nu ook franchisenemers in België, Denemarken, Finland, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk en dus Nederland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.