Dunkin’ Donuts wil Nederland (weer) veroveren

Dunkin’ Donuts wil Nederland (weer) veroveren

De Amerikaanse donutketen Dunkin' Donuts is op zoek naar franchisenemers om binnen een paar jaar weer in heel Nederland aanwezig te zijn. Het is meer dan tien jaar geleden dat Dunkin' Donuts uit Nederland vertrok.

20 à 25 filialen

Binnen enkele jaren wil het concept 20 tot 25 filialen hebben in grote stedelijke regio's in Nederland. Eerst wil het restaurants openen in Amsterdam, om van daaruit verder te groeien. De Nederlandse filialen maken deel uit van een grotere Europese groei van het merk.

 

Dunkin' Donuts was tot 2000 aanwezig in Nederland, maar toen sloot het vijf vestigingen en een productielocatie in Hoofddorp na het uitblijven van een nieuwe investeerder en de te hoge kosten. Nu wil de Amerikaanse keten, gesterkt door resultaten in andere Europese landen, dus een comeback maken.

 

De keten heeft wereldwijd bijna 11.000 filialen in 33 landen, waar ze vooral donuts, koffie, bagels en muffins verkoopt. In Europa zijn er momenteel filialen in Bulgarije, Duitsland, Rusland en Spanje, maar via een aantal webinars zoekt Dunkin' Donuts nu ook franchisenemers in België, Denemarken, Finland, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk en dus Nederland.

Tags: