Duvel Moortgat breekt records | RetailDetail

Duvel Moortgat breekt records

Duvel Moortgat breekt records
Shutterstock.com

Brouwerij Duvel Moortgat heeft alweer een bijzonder succesvol jaar achter de rug. Dat levert de familiale aandeelhouders van de brouwer achter Duvel, Vedett en La Chouffe behoorlijk wat geld op.

 

Knappe groeicijfers

Na recordresultaten in 2016 heeft Duvel Moortgat ook in 2017 de bakens verzet: de omzet nam met 6,8% toe tot 429 miljoen euro en de bedrijfswinst kwam uit op bijna 98 miljoen (+22%). Dat meldt De Tijd op basis van de zopas gepubliceerde jaarrekening van het bedrijf. Wat precies de drijvers zijn van deze knappe groeicijfers, specifieert de brouwer echter niet.

 

De sterke resultaten leveren de aandeelhouders een dividend op van 25 miljoen euro (+14%). Sinds het bedrijf in 2013 van de beurs verdween, wordt het gecontroleerd door vier familiale aandeelhouders: Michel Moortgat, Philippe Moortgat, Bernard Moortgat en Veerle Baert-Moortgat. Samen hebben die al bijna 175 miljoen euro gecasht.

 

Duvel Moortgat omvat tien brouwerijen: naast Duvel in Puurs zijn dat Brasserie d’Achouffe in Houffalize, Brouwerij De Koninck in Antwerpen, Brouwerij Liefmans in Oudenaarde, Brouwerij Bernard in Tsjechië, Brewery Ommegang in New York, Boulevard Brewing Company in Kansas City, Firestone Walker in Californië, Brouwerij ’t IJ in Amsterdam en sinds kort Birrificio del Ducato in Italië.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%).