Duvel Moortgat loopt blauwtje bij Tripel Karmeliet

Duvel Moortgat loopt blauwtje bij Tripel Karmeliet

Duvel Moortgat zet niet door met zijn plannen om brouwerij Bosteels over te nemen. De vraagprijs voor de producent van bieren als Karmeliet en Kwak is blijkbaar te hoog. Het is nu afwachten of er nog een andere partij wél met dat geld over de boeg komt.

Minstens 200 miljoen euro

Bij Bosteels zouden ze minstens 200 miljoen euro willen incasseren bij een overname, goed voor 15 keer de bedrijfswinst voor afschrijvingen en waardeverminderingen. Dat is niet zo ongewoon bij een overname binnen de biersector, maar het bleek toch te veel voor Duvel Moortgat.

 

De kans is groot dat Duvel zich nu terug op het buitenland gaat richten, nadat het de voorbije jaren al enkele Nederlandse en Amerikaanse brouwerijen in handen kreeg. Zo kocht het vorig jaar nog het Amerikaanse Firestone Walker.

 

Het afhaken van Duvel Moortgat betekent niet dat Bosteels nu gevrijwaard is van een overname. Eerder doken er al geruchten op dat ook Heineken interesse toont in een overname van de Belgische brouwerij. Het zou zo zijn assortiment speciaalbieren willen uitbreiden, dat momenteel enkel bestaat uit Affligem, dat één van de snelst groeiende merken binnen de groep is.