Eataly opent op 12 april foodtempel in Parijs

Groupe Galeries Lafayette

De Italiaanse delicatessensupermarkt Eataly opent op 12 april een vestiging in Parijs. Dat heeft de Franse groep Galeries Lafayette, die het concept naar Frankrijk brengt, officieel bevestigd via Twitter.

 

2500 couverts per dag

De kogel is door de kerk: Eataly landt op 12 april in Parijs, in een statig herenhuis in de al even statige wijk Marais (foto). De nieuwste foodtempel gewijd aan de Italiaanse gastronomie zal 4000 m² beslaan, verdeeld over drie verdiepingen, en biedt onderdak aan zeven eetgelegenheden. Die komen in de kelderverdieping en op de eerste verdieping, toegankelijk via een 2500 m² grote delicatessensupermarkt op de begane grond. In de kelderverdieping komt eveneens een wijnbar, waar meer dan 800 Italiaanse wijnen te proeven zijn en te koop worden aangeboden.

 

“Deze nieuwe foodmarkt combineert een uniek restaurant- en voedingsaanbod met een kookschool”, klonk het eerder al in Parijs, en “biedt de klanten de mogelijkheid om Italiaanse producten te eten en te kopen en de geheimen van de Italiaanse gastronomie onder de knie te krijgen. Het aparte en warme kader van de winkel draagt bij tot een gezonder en rationeler eetpatroon waar onze Groep voor ijvert.”

 

De verwachtingen van Galeries Lafayette, de exclusieve franchisehouder van het concept voor Frankrijk, zijn hooggespannen. Er wordt gemikt op zo’n 2500 couverts per dag (Eataly Paris Marais zal elke dag open zijn tot middernacht, ook op zondag) en zou alleen al aan restauratie een omzet van om en bij de 18 miljoen euro moeten genereren (met een gemiddeld kasticket van 20 euro per persoon).

 

Als het regent in Parijs…

…dan druppelt het in Brussel, zo wil het gezegde. In mei vorig jaar al deed het gerucht de ronde dat Eataly ook naar Brussel zou komen, maar sindsdien is het windstil rond dat project.

 

Wie het Eataly-concept zelf wil ‘proeven’, kan dus vanaf 12 april terecht in Parijs… of kan zich onder begeleiding van onze retailexpert Jorg Snoeck van 19 tot 21 juni laten onderdompelen in de Italiaanse foodwereld. Dan plant RetailDetail immers een ‘retailhunt’ in Bologna. We bezoeken er onder andere Fico Eataly World, het nieuwste paradepaardje van Eataly. Dat 100.000 m² grote belevingspark biedt de overtreffende trap van authentieke Italiaanse foodbeleving.