Eerste Allerhande kerstfestival gestart

Eerste Allerhande kerstfestival gestart

Vanochtend is de eerste editie van het Allerhande kerstfestival van start gegaan. AH wil tijdens dit foodfestival inspireren met recepten, trends en producten voor kerst. Het evenement vindt dit weekend plaats in het Spoorwegmuseum in Utrecht.

Kerst proeven en beleven

Nederland kan tijdens het festival kerst proeven en beleven bij meer dan 70 stands, workshops en kookdemonstraties. Van klassiekers met een twist tot bietencarpaccio en 'outdoor cooking' met een stuk wild, een Chocobombe of een feestelijke Christmas Cocktail, het is een greep uit de 220 producten van het kerstassortiment van Albert Heijn. Het festival is op tot en met zondag geopend van 10:00 tot 22:00 uur.

 

Maar wat eten we met kerst dit jaar en welke trends beïnvloeden kerstkokend Nederland? Rutger Anema, hoofdredacteur van Albert Heijns Allerhande: "Er wordt veel waarde gehecht aan tradities tijdens de feestdagen, dat mag geen verrassing zijn”.

 

“Wat wel opvalt is dat acht van de tien Nederlanders ieder jaar op 25 en 26 december hetzelfde op tafel zet. Niets mis mee, maar ook de vertrouwde gourmet of klassieke kalkoen kun je in een ander jasje steken. We zien dat Nederland steeds creatiever wordt in de keuken en dat er ruimte ontstaat voor nieuwe tradities of klassiekers met een twist”, aldus Rutger Anema.

 

"Wat je wereldwijd ziet is dat er steeds meer gerechten zijn die je met elkaar deelt. Met onze grande entree - veel voorgerechtjes tegelijk op tafel - en het kerstbuffet spelen we daar op in."

Tags: