Eerste Belgische Burger King geopend | RetailDetail

Eerste Belgische Burger King geopend

Eerste Belgische Burger King geopend
Shutterstock

Vandaag opende in Antwerpen officieel de eerste vestiging van fastfoodketen Burger King. Die zal in België een aantal vestigingen van concurrent Quick overnemen, maar beide ketens blijven wel naast elkaar bestaan.

Zeven vestigingen in 2017

De eerste vestiging van Burger King in België opent zijn deuren aan de rand van Antwerpen, in de voormalige vestiging van Quick naast bioscoop Kinepolis Antwerpen. "De opening bij de bioscoop is een opportuniteit voor ons. Het is een grote ruimte, met bovendien een drive-in”, aldus Kevin Derycke, CEO van Burger Brands Belgium, de licentiehouder van zowel Burger King als Quick in België.

 

De tweede vestiging opent volgend week al in het winkelcentrum Rive Gauche in Charleroi, in Namen komt er in augustus een vestiging in het station. In beide gevallen gaat het over volledig nieuwe locaties en wordt er dus geen Quick overgenomen. Tegen het einde van het jaar moeten er minstens zeven vestigingen van de keten geopend zijn, de komende vijf jaar moeten er 60 tot 70 vestigingen van Burger King komen.

 

Bestaande franchisenemers

Burger Brands Belgium wil de komende vijf à zes jaar groeien naar 140 tot 150 restaurants, Quick en Burger King gecombineerd. Dat is een groei met bijna de helft in een markt die er slechts met 1% per jaar op vooruit gaat.

 

Voor die groei rekent het vooral op bestaande franchisenemers. Zo is de nieuwe Burger King in Antwerpen nog steeds in handen van de oude franchisenemer van Quick. “De omvorming van mijn Quick vergde een investering van 1,2 miljoen euro. Dat zal ik eruit moeten halen via een grotere omzet. Want een Burger King lokt toch meer klanten, gezien de naamsbekendheid. Zeker bij een bioscooppubliek als Metropolis moet dat aanspreken”, aldus franchisenemer René Korfmaker.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.