Eerste Belgische Dunkin' dan toch in Antwerpen

Eerste Belgische Dunkin' dan toch in Antwerpen
Shutterstock.com

Donut- en koffieketen Dunkin’ opent binnenkort een eerste Belgische vestiging op de De Keyserlei in Antwerpen. Het Amerikaanse bedrijf wil in totaal vijftien filialen openen in ons land.

 

"Veel potentieel"

Het stond al langer vast dat Dunkin’ naar België zou komen, maar over de exacte locatie van het eerste Belgische restaurant was er nog nog geen duidelijkheid. Franchisepartner Roberto Fava verklaarde begin maart dat de strijd tussen Antwerpen en Brussel ging. Vandaag meldt Het Nieuwsblad dat de keuze voor Antwerpen nu definitief is: het eerste filiaal van de keten komt op de De Keyserlei 49, in een voormalige vestiging van bakkerij Van Opstal – Van Boxel.

 

"Als een van de landen met de hoogste koffieconsumptie per persoon, biedt België een sterke groeimogelijkheid voor Dunkin’ gezien ons uitgebreide assortiment aan koffie", verklaarde internationaal merkmanager Caner Gursoy. In totaal ziet de keten ruimte voor vijftien vestigingen in België, maar ze kan zich nog niet uitlaten over de precieze openingsdatum van het Antwerpse restaurant.

 

De donutketen werd in 1950 opgericht in de Amerikaanse staat Massachusetts, toen nog onder de naam Dunkin’ Donuts. Wereldwijd telt de onderneming ongeveer 12.500 filialen, waarvan 240 in Europa.