Eerste Duitse Albert Heijn geopend in Aken | RetailDetail

Eerste Duitse Albert Heijn geopend in Aken

Eerste Duitse Albert Heijn geopend in Aken

Met de kreet ‘Hüp hereijn’ lokt Albert Heijn klanten naar de eerste Duitse vestiging met verse, gezonde en lekkere producten voor directe consumptie.

150 nieuwe winkels

De uitbreiding naar Duitsland past in de strategie van het moederbedrijf Ahold om het aanbod van gemakswinkels in binnen- en buitenland in de komende vijf jaar uit te breiden naar 150 nieuwe gemakswinkels in Europa. In de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen wil Ahold alvast tien vestigingen, bij voorkeur in steden met tenminste 150.000 inwoners.

 

Volgens General Manager Duitsland Jürgen Hotz biedt Albert Heijn echt meerwaarde in Aken met dit gemaksconcept: “Wij gebruiken onze jarenlange ervaring op het gebied van verse en kwalitatief hoogwaardige producten om onze klanten een goed en gezond alternatief te bieden voor onderweg.”

Aangepast assortiment

Klanten vinden in Albert Heijn to go een assortiment dat varieert van vers belegde broodjes, lunchsalades en soepen tot snackgroente en warme maaltijden. Ook kunnen klanten gebruik maken van mealdeals: drie keer per dag een wisselende maaltijd-deal voor een vaste prijs. Het assortiment wisselt gedurende de dag waardoor het altijd aansluit bij de behoeften die klanten op dat moment hebben. Dit past bij de doelgroep van de Albert Heijn to go: klanten die onderweg zijn en vaak weinig tijd hebben om een maaltijd, tussendoortje of iets te drinken te kopen.

 

Het assortiment in de Akense Albert Heijn to go is aangepast aan de wensen van de Duitse consument. Naast het assortiment zoals dat in Nederland te vinden is, verkoopt de winkel bijvoorbeeld Mehrkorn Brötchen, Leibniz koekjes en Geflügelrolle.

 

{youtubejw}j6HLm4r33Qs{/youtubejw}

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


HelloFresh koopt Amerikaanse concurrent en groeide sterk in 2017

21/03/2018

HelloFresh zag vorig jaar zijn omzet met 52% omhoog gaan. De dienst voor maaltijdboxen komt ook weer dichter bij het break-evenpunt: eind dit jaar zal er voor het eerst winst zijn, voorspelt het Duitse bedrijf.

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft zijn zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om binnen de vier jaar meer dan 500 winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Familie Van Eerd (Jumbo) krijgt 40 miljoen euro aan dividend

15/03/2018

De familie Van Eerd, oprichters en eigenaars van supermarktketen Jumbo, hebben zichzelf 40 miljoen euro aan dividend uitgekeerd: goed voor 10 miljoen euro per lid van de familie dat betrokken is bij het bedrijf.

Back to top