Eigen merken stuwen omzet Wessanen | RetailDetail

Eigen merken stuwen omzet Wessanen

Eigen merken stuwen omzet Wessanen
Wessanen

In het derde kwartaal is de omzet van voedingsbedrijf Wessanen met 7% gegroeid. Dat was vooral te danken aan goede prestaties van de eigen merken: bij sommige merken was er zelfs tweecijferige groei.

Zuivelvervangers

De totale omzet van Wessanen kwam voor het derde kwartaal uit op 147,4 miljoen euro, een groei van 7,2% ten opzichte van een jaar eerder. Bij de eigen merken was de gemiddelde groei met 9% zelfs nog een stuk hoger. Dankzij die goede prestaties steeg de nettowinst van 6 miljoen euro naar 8,5 miljoen euro. Over de eerste drie kwartalen heen steeg de winst zo al met 29,1% naar 28,8 miljoen euro.

 

Wessanen spreekt dan ook van een solide kwartaal, waarin de eigen merken sneller groeiden dan in de eerste helft van het jaar. Ook de Duitse merken groeien allemaal terug, nadat er een succesvolle nieuwe strategie werd uitgewerkt. Het bedrijf zag vooral een sterke groei bij de zuivelvervangers, die op alle markten goed presteren.

 

In de Benelux doet Whole Earth pindakaas het bijzonder goed en was er de sterke start van de Zonnatura zuivelvervangers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.