Eindhoven moet Lidl schadevergoeding tot 1,8 miljoen euro | RetailDetail

Eindhoven moet Lidl schadevergoeding tot 1,8 miljoen euro

Eindhoven moet Lidl schadevergoeding tot 1,8 miljoen euro

De Raad van State heeft beslist dat de gemeente Eindhoven Lidl een schadevergoeding moet betalen. De Duitse discounter argumenteerde dat een filiaal eerst goedkeuring had gekregen, maar later toch moest sluiten.

Sluiting na 3,5 jaar

Eindhoven stemde oorspronkelijk in met een vestiging van Lidl in de Hofdijkstraat achter de Aalstersweg, maar 3,5 jaar later bleek er geen wijziging te komen van het bestemmingsplan en dus moest de winkel terug de deuren sluiten. De gemeente Eindhoven ging er toen vanuit dat het geen planschade hoefde uit te keren op basis van een plan dat er eigenlijk nooit is gekomen. De Raad van State volgt echter het idee van Lidl, dat de winkel er enkel is gekomen met het idee dat die ook zou worden gelegaliseerd.

 

Eindhoven moet nu binnen dertien weken een aanvaardbare schadevergoeding voorstellen aan Lidl. Dat had eerder zelf al een eis ingediend voor meer dan 1,8 miljoen euro. Het is nu afwachten hoeveel de gemeente echt zal moeten betalen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.