Eindhoven moet Lidl schadevergoeding tot 1,8 miljoen euro | RetailDetail

Eindhoven moet Lidl schadevergoeding tot 1,8 miljoen euro

Eindhoven moet Lidl schadevergoeding tot 1,8 miljoen euro

De Raad van State heeft beslist dat de gemeente Eindhoven Lidl een schadevergoeding moet betalen. De Duitse discounter argumenteerde dat een filiaal eerst goedkeuring had gekregen, maar later toch moest sluiten.

Sluiting na 3,5 jaar

Eindhoven stemde oorspronkelijk in met een vestiging van Lidl in de Hofdijkstraat achter de Aalstersweg, maar 3,5 jaar later bleek er geen wijziging te komen van het bestemmingsplan en dus moest de winkel terug de deuren sluiten. De gemeente Eindhoven ging er toen vanuit dat het geen planschade hoefde uit te keren op basis van een plan dat er eigenlijk nooit is gekomen. De Raad van State volgt echter het idee van Lidl, dat de winkel er enkel is gekomen met het idee dat die ook zou worden gelegaliseerd.

 

Eindhoven moet nu binnen dertien weken een aanvaardbare schadevergoeding voorstellen aan Lidl. Dat had eerder zelf al een eis ingediend voor meer dan 1,8 miljoen euro. Het is nu afwachten hoeveel de gemeente echt zal moeten betalen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.

Analyse: Zes redenen waarom grote merken onder druk staan

17/05/2018

Wereldmerken ondervinden steeds meer concurrentie van kleine, lokale spelers. Volgens sommige waarnemers zijn de gouden jaren van de merken zelfs voorbij. Misschien voorbarig, maar enkele trends tekenen zich toch af.

Coca-Cola blijft sterkste wereldmerk, lokale merken groeien

17/05/2018

Coca-Cola, Colgate en Maggi zijn wereldwijd de populairste FMCG-merken, blijkt uit een nieuw rapport van Kantar Worldpanel. Lokale merken knabbelen echter aan het marktaandeel van de grote jongens.

Extra korting voor Amazon Prime-leden bij Whole Foods

17/05/2018

Amazon Prime-leden krijgen een extra korting op honderden producten bij Whole Foods, de supermarktketen die sinds juni in handen is van de Amerikaanse e-commercegigant. Achter de toenadering zit een duidelijke strategie, zeggen specialisten.