Ekoplaza gaat zorgverzekeringen verkopen

Ekoplaza gaat zorgverzekeringen verkopen

In navolging van Hema gaat ook Ekoplaza vanaf volgend jaar zorgverzekeringen verkopen. Het gaat daarvoor samenwerken met verzekeraar Avéro Achmea en richt zich op mensen met een gezonde leefstijl.

Kortingen voor klanten

"Uit ons onderzoek samen met de Universiteit van Tilburg onder vierduizend klanten blijkt dat deze mensen significant minder vaak ziek zijn dan anderen", vertelt EkoPlaza-directeur Erik Does in een interview met Twinkle. "Een gezonde leefstijl heeft nogal wat gevolgen, ook voor de zorgkosten. Dus consumenten die zich verzekeren bij Avéro Achmea krijgen korting bij EkoPlaza en onze klantenpas biedt korting bij de zorgverzekeraar."

 

In totaal kunnen klanten die een zorgverzekering nemen bij Ekoplaza volgend jaar kortingen krijgen voor ongeveer zestig euro. Klanten van de supermarktketen die kiezen voor de gezonde leefstijlverzekering ontvangen 7,5 procent korting op de basisverzekering en 10 procent korting op een aanvullende verzekering.

 

Het onderzoek van de Universiteit van Tilburg toonde ook aan dat klanten van Ekoplaza een aanzienlijk beter gezondheidsprofiel hebben dan de gemiddelde Nederlander: ze hebben een lager BMI en minder last van hoge cholesterol of hoge bloeddruk. Uit het onderzoek blijkt dat 41 procent van de klanten van Ekoplaza zich zeer goed of uitstekend voelen (tegenover 22 procent van de totale bevolking), blijkt uit een enquête af bij 4.100 klanten van Ekoplaza.

Tags: