Emté luistert het beste naar klanten

Emté luistert het beste naar klanten

Emté is volgens Nederlandse consumenten de best luisterende supermarktketen van Nederland. Dat blijkt uit een rondvraag van het onderzoeksbureau MWM2. Het wordt gevolgd door Deen en Albert Heijn.

Lidl en Aldi presteren slecht

In het onderzoek kregen 1.700 consumenten de vraag of hun supermarktketen goed luistert naar hun mening. Daarbij kwam Emté dus als winnaar uit de bus. Het scoorde vooral goed in de categorie 'belangstelling tonen'. De twee andere categorieën in het onderzoek waren 'product & service op orde' en 'reageren'.


De twee discounters, Lidl en Aldi, bengelen trouwens helemaal achteraan in de rangschikking, die bestaat uit 12 ketens die samen goed zijn voor 90 procent van het marktaandeel in Nederland.


"Klanten vinden het belangrijk dat ze gehoord worden en serieus worden genomen. Uit onderzoek blijkt dat organisaties die luisteren naar hun klant, ook het snelst worden aanbevolen door de consumenten. Luisteren is een voorspeller van loyaliteit, tevredenheid en groei van een organisatie. Organisaties die luisteren, presteren beter," zegt Govert van den Bos, directeur van MWM2.

Tags: