Emté opnieuw verkozen tot beste kaasformule | RetailDetail

Emté opnieuw verkozen tot beste kaasformule

Emté opnieuw verkozen tot beste kaasformule

Supermarktketen Emté is voor het tweede achtereenvolgende jaar verkozen tot beste kaasformule van Nederland in het GfK/Westland Kaasrapport 2015. Plus eindigde op de tweede plaats en Deen werd derde.

Plus beste in bediening

Het GfK/Westland Kaasrapport werd dit jaar voor de twaalfde maal afgenomen door GfK in opdracht van Westland Kaas, bekend van de merken Maaslander en Old Amsterdam. GfK meet in het marktonderzoek het kaasimago van de supermarktformules bij winkelende consumenten.

 

Emté scoort in dat onderzoek uitmuntend in de categorie zelfbediening. Bij bediening is Plus de beste. Vomar steeg, met name door een sterke zelfbedieningsafdeling, van de dertiende naar de zesde plaats in de ranglijst.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.