Euro Shopper verdwijnt dit najaar volledig bij AH | RetailDetail

Euro Shopper verdwijnt dit najaar volledig bij AH

Euro Shopper verdwijnt dit najaar volledig bij AH

Dit najaar zullen alle producten van Euro Shopper verdwenen zijn uit de rekken van Albert Heijn. Alle producten zullen dan vervangen zijn door AH Basic, dat de enige budgetlijn wordt. Momenteel lopen beide lijnen nog voor een stuk naast elkaar.

Betere prijs-kwaliteitsverhouding

"We zijn bezig met de laatste producten en verwachten in het najaar helemaal over te zijn op AH Basic", zegt AH-woordvoerder Anoesjka Aspeslagh tegen Distrifood. "Er liggen op dit moment nog circa dertig artikelen in de schappen, waarvan een deel deze week wordt vervangen door AH Basic."

 

AH Basic werd in april van vorig jaar geïntroduceerd als de vervanger voor Euro Shopper, dat al sinds 1995 te vinden is bij Albert Heijn. Volgens Albert Heijn is de kwaliteit van AH Basic consistenter dan die van Euro Shopper en is de prijs-kwaliteitverhouding ook beter. Het stapte bij het design ook af van het typische blauw en koos voor rood, dat de lage prijzen van de producten moet benadrukken.

 

AMS Sourcing, dat Euro Shopper ontwikkelde, blijft wel betrokken bij de inkoop van AH Basic. "Wij zoeken voor alle producten die bij ons in het schap liggen altijd naar de partij die het beste kan voldoen aan alle door ons gestelde specificaties en AMS is en blijft daar één van", zei woordvoerster Dagna Hoogkamer daar over.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.