Evenwichtig shoppen bij Spar Natural | RetailDetail

Evenwichtig shoppen bij Spar Natural

Evenwichtig shoppen bij Spar Natural
Spar Espana

Op de Canarische eilanden opende Spar recent een eerste buurtwinkel volgens een volledig nieuw concept: bij Spar Natural draait alles om gezondheid en ecologie.  

Gezondheidswinkel

Biologische voeding, vegetarische en veganistische producten, dieetvoeding, supplementen, glutenvrije producten en zuivelalternatieven, maar ook bijvoorbeeld natuurlijke cosmetica spelen de hoofdrol in de eerste vestiging van Spar Natural in Arguineguín (Gran Canaria). Geen ‘gewone’ buurtsuper dus, maar een echte gezondheidswinkel met wel 4.000 referenties voor een evenwichtig leven. 

 

De vestiging is 240 m² groot, waarvan 108 m² verkoopoppervlak op het gelijkvloers. De kelderverdieping is voorbehouden voor opleidingen, workshops en consultaties door nutritionisten, fysiotherapeuten en andere specialisten in voeding en gezondheid. De winkels is dagelijks (behalve zondag) geopend van 9 tot 21u en heeft ook een webshop en een Facebookpagina. 

 

Bijzondere formules

Internationaal kent Spar wel meer bijzondere winkelformules die we nog niet of niet meer kennen op de Belgische markt, zoals de inmiddels door Retail Partners Colruyt Group opgegeven Eurospar-formule bijvoorbeeld, of het hypermarktconcept Interspar. Bovendien kunnen Spar-licentiehouders innoveren met nieuwe concepten, binnen bepaalde grenzen. 

 

Zo voert Spar op Nederlandse studentencampussen het concept Spar University, een gemaksformule voor studenten, met een uitgebreid aanbod ‘on-the-go’ en 100% self checkouts. Of er voor Spar Natural internationaal potentieel bestaat is niet duidelijk, maar de gunstige ligging vormt in elk geval een mooie aanleiding voor een aangenaam ‘werkbezoek’, lijkt ons…

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.