Exki geopend op Amsterdam CS | RetailDetail

Exki geopend op Amsterdam CS

Exki geopend op Amsterdam CS

Exki opende deze week haar tweede Nederlandse vestiging op het vernieuwde Amsterdamse Centraal Station. De fastfoodformule brengt gezonde producten, voornamelijk bereid op basis van dagverse en biologische seizoensgroenten. De andere Nederlandse vestiging is in Den Haag.

Groente van de maand

De keten onderneemt op basis van de pijlers gezondheid, werk, milieu en partnerschap. Zo brengt Exki elke maand een seizoensgroente als groente van de maand onder de aandacht.

 

De zelfbedieningsformule stelt een verantwoord assortiment, milieu, duurzaamheid, gezondheid en werk centraal. Exki richt zich met name op hoger opgeleide, bewuste consumenten die producten willen meenemen en of ter plaatse willen eten in het restaurant.

 

Exki, van oorsprong Belgisch, startte in 2001 in Brussel. De keten telt op dit moment 76 restaurants in zes landen: België, Luxemburg, Italië, Frankrijk, Nederland en sinds ruim een jaar ook in New York.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Franprix levert de boodschappen tot in de koelkast

25/05/2018

De Franse supermarktketen Franprix test de thuislevering van boodschappen wanneer niemand thuis is: de bezorger komt zelf binnen in huis. In de toekomst wil het de boodschappen zelfs voor klanten in de koelkast opruimen.

Waarom grote FMCG-fabrikanten meer geld vrijmaken voor innovatie

25/05/2018

Zowel Nestlé als Kraft Heinz maakten zopas nieuwe investeringen bekend in onderzoek en ontwikkeling. De grote merkfabrikanten voelen de hete adem van innovatieve startups in de nek en willen sneller schakelen.

Multinationals gezakt voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.