Exki geopend op Amsterdam CS | RetailDetail

Exki geopend op Amsterdam CS

Exki geopend op Amsterdam CS

Exki opende deze week haar tweede Nederlandse vestiging op het vernieuwde Amsterdamse Centraal Station. De fastfoodformule brengt gezonde producten, voornamelijk bereid op basis van dagverse en biologische seizoensgroenten. De andere Nederlandse vestiging is in Den Haag.

Groente van de maand

De keten onderneemt op basis van de pijlers gezondheid, werk, milieu en partnerschap. Zo brengt Exki elke maand een seizoensgroente als groente van de maand onder de aandacht.

 

De zelfbedieningsformule stelt een verantwoord assortiment, milieu, duurzaamheid, gezondheid en werk centraal. Exki richt zich met name op hoger opgeleide, bewuste consumenten die producten willen meenemen en of ter plaatse willen eten in het restaurant.

 

Exki, van oorsprong Belgisch, startte in 2001 in Brussel. De keten telt op dit moment 76 restaurants in zes landen: België, Luxemburg, Italië, Frankrijk, Nederland en sinds ruim een jaar ook in New York.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.