Expansie stuwt omzet Spar International | RetailDetail

Expansie stuwt omzet Spar International

Expansie stuwt omzet Spar International

De omzet van supermarktbedrijf Spar International is in het voorbije boekjaar (voor wisselkoerseffecten) met 4,5% gegroeid naar 33,1 miljard euro. Die groei was onder andere te danken aan de voortdurende expansie van de keten.

Sterke groei in nieuwe markten

Zo opende Spar voor het eerst winkels in Thailand en Albanië, maar breidde het ook uit in China en Rusland, waar het samenwerkt met nieuwe lokale partners. Ten opzichte van het einde van 2015 zijn er 369 nieuwe supermarkten geopend. In totaal telt Spar nu 12.545 winkels, goed voor een winkeloppervlakte van 7,2 miljoen vierkante meter.

 

Op de West-Europese markt groeide Spar met 4,8% en in de eurozone steeg de omzet naar 15 miljard euro, terwijl er ook in het Verenigd Koninkrijk sprake was van een omzetgroei van 8%. In Centraal- en Oost-Europa was er een opmars van 6,5%, terwijl de Russische markt met 7,7% de hoogte in ging.

 

In Azië wil Spar de komende vijf jaar 300 nieuwe winkels openen in Thailand. Spar telt momenteel al Aziatische 619 winkels, goed voor 1,2 miljoen vierkante meter winkelruimte (65.000 vierkante meter meer dan een jaar eerder).

 

Het doel van Spar is om ook in 2017 verder te blijven groeien, zowel in nieuwe markten als in de traditionele Europese markten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.

Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan

11/07/2018

Jumbo Groep Holding, het bedrijf achter supermarktketen Jumbo, maakte vandaag een aantal wissels bekend in de eigen directie. Jumbo België krijgt Peter Isaac als algemeen directeur, La Place neemt afscheid van Bart van den Nieuwenhof.