Extra Fins geld voor Poco Loco, de Europese texmex-reus uit... Roeselare

Paulig

De Poco Loco-fabriek in Roeselare was al de grootste Europese fabriek voor 'texmex', maar nu doet de Finse eigenaar Paulig daar nog een schepje bovenop. De voedingsgroep investeert 45 miljoen euro, onder meer voor een nieuwe productiehal voor tortillawraps.

 

Fabriek zit tegen haar limiet

De investering is broodnodig, want de fabriek van Texaans-Mexicaanse lekkernijen als tortilla's en taco's groeit als kool en zit stilaan aan haar limieten, meldt De Tijd. De afgelopen tien jaar verdubbelde het bedrijf, om vorig jaar uit te komen op een omzet van 297 miljoen euro. De verkoop van Poco Loco groeit jaarlijks met ruim 6%.

 

Die groei kreeg een stevige duw in de rug door de coronacrisis, die leidde tot een forse groei in alle segmenten van de thuisconsumptie. Paulig verwacht echter niet dat die groei zal stilvallen wanneer we de sanitaire crisis hebben uitgezweet: "Texmex wint aan populariteit", zegt topman Rolf Ladau.

 

120 nieuwe banen

De nieuwe productiehal biedt plaats voor drie lijnen, bovenop de 29 lijnen die nu al op volle toeren draaien in de fabriek. Al benadrukt het bedrijf dat de hal "op de groei" wordt gebouwd. Met andere woorden: in eerste instantie zal het nieuwe gebouw nog niet vol staan. Toch creëert Poco Loco met deze investering alvast 120 nieuwe banen, bovenop de 727 mensen die er nu al werken.

 

Liefst 95% van de productie van de Poco Loco-fabriek gaat naar andere Europese landen. Dat gebeurt onder meer onder de merknamen Poco Loco en Santa Maria. Daarnaast maakt de fabriek ook producten voor de huismerken van supermarktketens.