Färm opent volgend jaar biosupermarkt in Louvain-La-Neuve | RetailDetail

Färm opent volgend jaar biosupermarkt in Louvain-La-Neuve

Färm opent volgend jaar biosupermarkt in Louvain-La-Neuve

Tegen eind april 2017 wil de coöperatieve biosupermarktketen Färm in Louvain-La-Neuve een vijfde vestiging openen, meteen de eerste winkel in de provincie Waals-Brabant.

600 deelnemers gezocht

De nieuwe supermarkt wordt ongeveer 500 m² groot en zal ook een bakker, slager en een traiteur bevatten. Voor de vestiging is Färm op zoek naar ongeveer 600 mensen die in de coöperatieve willen stappen. Daarvoor wordt onder andere op 12 januari een eerste ontmoetingsmoment georganiseerd voor heel wat lokale producenten, die het nieuwe filiaal zullen bevoorraden.

 

Färm wil de komende jaren sterk uitbreiden: na drie filialen in eigen beheer opende het in september een eerste winkel met de hulp van een franchisenemer. De bedoeling is om tegen 2019 zestien filialen te hebben, waarvan tien dankzij een franchisenemer. De vestiging in Louvain-La-Neuve zal wel nog in eigen beheer worden uitgebaat.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.