Familie Colruyt koopt 20 miljoen euro aandelen Colruyt terug

Familie Colruyt koopt 20 miljoen euro aandelen Colruyt terug

De familie Colruyt heeft via zijn investeringsvehikel Korys bijna een half miljoen aandelen van Colruyt teruggekocht in de periode van 14 december tot 26 januari. Samen zijn die goed voor een bedrag van 21,1 miljoen euro.

Beursexit?

Sinds eind oktober kocht Colruyt zelfs al ongeveer 100 miljoen euro aan eigen aandelen terug. Dat nieuws komt naar buiten, enkele dagen nadat beurshuis Degroof Petercam in een analyse liet verstaan dat Colruyt voldoende financiële slagkracht heeft om zich stap voor stap volledig van de beurs te halen.

 

Bij CEO Jef Colruyt klinkt het dat zo’n beursexit niet onmogelijk is, maar dat er momenteel nog geen plannen in die richting zijn. “We zullen in de komende maanden wellicht aandelen blijven inkopen. Het is altijd onze politiek geweest om eigen aandelen in te kopen wanneer de markt goed zit. Het is voordelig voor aandeelhouders, die er een hoger dividend per aandeel door krijgen”, aldus Jef Colruyt aan De Tijd. “De beursnotering levert ons op dit moment geen voordelen op, maar ook geen nadelen. De beurs houdt ons wel scherp.”