Familie Colruyt koopt 20 miljoen euro aandelen Colruyt terug | RetailDetail

Familie Colruyt koopt 20 miljoen euro aandelen Colruyt terug

Familie Colruyt koopt 20 miljoen euro aandelen Colruyt terug

De familie Colruyt heeft via zijn investeringsvehikel Korys bijna een half miljoen aandelen van Colruyt teruggekocht in de periode van 14 december tot 26 januari. Samen zijn die goed voor een bedrag van 21,1 miljoen euro.

Beursexit?

Sinds eind oktober kocht Colruyt zelfs al ongeveer 100 miljoen euro aan eigen aandelen terug. Dat nieuws komt naar buiten, enkele dagen nadat beurshuis Degroof Petercam in een analyse liet verstaan dat Colruyt voldoende financiële slagkracht heeft om zich stap voor stap volledig van de beurs te halen.

 

Bij CEO Jef Colruyt klinkt het dat zo’n beursexit niet onmogelijk is, maar dat er momenteel nog geen plannen in die richting zijn. “We zullen in de komende maanden wellicht aandelen blijven inkopen. Het is altijd onze politiek geweest om eigen aandelen in te kopen wanneer de markt goed zit. Het is voordelig voor aandeelhouders, die er een hoger dividend per aandeel door krijgen”, aldus Jef Colruyt aan De Tijd. “De beursnotering levert ons op dit moment geen voordelen op, maar ook geen nadelen. De beurs houdt ons wel scherp.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.