Farm Frites moet bouw Russische fabriek uitstellen | RetailDetail

Farm Frites moet bouw Russische fabriek uitstellen

Farm Frites moet bouw Russische fabriek uitstellen

Frietenproducent Farm Frites ondervindt flink wat hinder van de sancties die Europa heeft uitgevaardigd tegen Rusland na de vliegtuigramp in Oekraïne. Het bedrijf krijgt immers geen lening voor een nieuwe fabriek in Rusland.

"Zoeken geen nieuwe investeerder"

De Europese Unie besloot Rusland economische sancties op te leggen na het neerschieten van vlucht MH17 door Oekraïense rebellen. Europa geeft ook Rusland een deel van de schuld voor de ramp, al ontkent het land elke betrokkenheid. Bij de crash van vlucht MH17 kwamen 298 mensen om het leven, waaronder 193 Nederlanders. Ook de respectloze houding van de rebellen tegenover slachtoffers en Europese waarnemers zette veel kwaad bloed.

 

De eerste economische dupe van die sacnties is nu Farm Frites, dat een lening wilde aangaan voor een nieuwe fabriek die in 2016 in Rusland de deuren moest openen. Die fabriek zou de Russische vestigingen van McDonald's gaan beleveren, maar de Europese Unie heeft alle banken een boycot van Rusland opgelegd. Er is dus geen geld meer beschikbaar voor projecten in Rusland en bijgevolg moet Farm Frites zijn plannen opschorten.

 

Omdat de situatie in de regio momenteel heel onzeker is en er van de ene dag op de andere veel kan veranderen, gaat Farm Frites voorlopig niet op zoek naar een andere investeerder. "Voorlopig wachten we af hoe de situatie zich ontwikkelt. Het nieuws uit Rusland is iedere dag anders", zegt adviseur Simon Quist aan de Volkskrant.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Franprix levert de boodschappen tot in de koelkast

25/05/2018

De Franse supermarktketen Franprix test de thuislevering van boodschappen wanneer niemand thuis is: de bezorger komt zelf binnen in huis. In de toekomst wil het de boodschappen zelfs voor klanten in de koelkast opruimen.

Waarom grote FMCG-fabrikanten meer geld vrijmaken voor innovatie

25/05/2018

Zowel Nestlé als Kraft Heinz maakten zopas nieuwe investeringen bekend in onderzoek en ontwikkeling. De grote merkfabrikanten voelen de hete adem van innovatieve startups in de nek en willen sneller schakelen.

Multinationals gezakt voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.