Fastfoodgroep Kharis koopt Nordsee-visrestaurants

Het Belgisch-Zwitserse investeringsfonds Kharis heeft de Duitse fastfoodketen Nordsee overgenomen en mikt zo naar Europees marktleiderschap. De groep heeft ook al Quick, O'Tacos en in een aantal landen Burger King in handen.

 

"Op weg om Europese fastfood-leider te worden"

Het fastfoodimperium van Kharis Capital breidt snel uit: het investeringsfonds neemt enkele maanden na de Franse taco-keten O'Tacos nu ook Nordsee over, een keten van 350 visrestaurants en -winkels in Duitsland en Oostenrijk. “We zijn tevreden dat we Nordsee kunnen opnemen in ons ‘quick service restaurants’-platform”, zegt Kharis daar zelf over. “De overname is een mijlpaal voor Kharis, dat op weg is om een Europese QSR-leider te worden.” 

 

De groep heeft met Nordsee erbij inderdaad al 900 fastfoodzaken in zes Europese landen in portefeuille. Zo heeft het sinds 2016 ook Quick in het bezit en heeft Kharis de licentie voor de hamburgerrestaurants van Burger King in België, Italië, Luxemburg en Polen. Kharis koopt Nordsee over van het Duitse familiebedrijf Theo Müller, dat vooral bekend is als producent van zuivel, salades en dressings. Nordsee is goed voor zo’n 6.000 werknemers en een jaarlijkse omzet van meer dan 350 miljoen euro.