Feinkost Käfer brengt verse Bratwurst naar Nederlandse treinreizigers

Feinkost Käfer brengt verse Bratwurst naar Nederlandse treinreizigers

De Duitse keten Käfer brengt Beierse worsten naar Nederland: in oktober opende op het Centraal Station van Den Haag een eerste vestiging van Käfer German Kitchen en er zijn ook al plannen in Amsterdam en Rotterdam te openen.

"Nederlandse markt open voor nieuwe ideeën"

Käfer German Kitchen brengt typische Duitse worstspecialiteiten, zoals Thüringer Bratwurst of klassieke Currywurst met zuurkool, maar gasten kunnen ook kiezen voor koude en warme sandwiches, soep en uiteraard bier.

 

De producten kunnen zowel worden meegenomen als ter plekke worden gegeten, op de locatie die is ingericht in bistrosfeer met houten meubels. "We spreken een groot publiek aan met de excellente en veelzijdige Duitse keuken", aldus algemeen directeur Michael Käfer.

 

"We hebben veel internationale markten kritisch bekeken en de Nederlandse markt bleek vooruitstrevend, pulserend en open voor nieuwe ideeën. Wij geloven dat Den Haag Nieuw Centraal Station een perfecte locatie is voor het proefrestaurant van dit concept. Op de korte en middellange termijn willen we uitbreiden naar andere locaties in Nederland en in andere Europese landen."

 

Op Centraal Stations

Bij die uitbreiding gaat de voorkeur uit naar locaties met verblijfshoreca en internationale consumenten: concrete plannen liggen al op tafel voor CS Amsterdam en CS Rotterdam. Die nieuwe vestigingen behoren dan evenwel niet tot de activiteiten van NS Stations Retailbedrijf, maar hebben een eigen exploitatie.

 

"Käfer German Kitchen wil ook op andere 'high traffic'-locaties in Nederland starten, zoals winkelcentra en luchthavens. Zo er is op Schiphol overleg met HMS Host", vertelt Casper van het Hof, betrokken bij de introductie van Käfer German Kitchen in Nederland. Van het Hof is als CEO verantwoordelijk voor Käfer Hospitality International, de nieuwe onderneming die de buitenlandse activiteiten van Käfer gaat ontwikkelen.

 

Feinkost Käfer: een begrip

Feinkost Käfer is in Duitsland een gerenommeerd premiummerk voor delicatessen en catering. Het bedrijf werd opgericht in 1930 met een delicatessenwinkel in München en breidde in de loop der jaren uit met een restaurant en cateringservice. Sinds 1971 is Käfer op het Oktoberfest vertegenwoordigd – destijds met 40 plaatsen, tegenwoordig met 1000 plaatsen binnen en 1900 buiten.

 

Vandaag is Käfer een onderneming met circa 1000 medewerkers en een omzet van ongeveer 128 miljoen euro in 2013. Het bedrijf is onderverdeeld in de divisies delicatessen, gastronomie, partyservice en licenties. Naast München, Parsdorf en Brunnthal in Beieren, heeft Käfer ook vestigingen in Berlijn, Düsseldorf, Frankfurt, Wiesbaden en Bahrein.

Tags: