Feinkost Käfer brengt verse Bratwurst naar Nederlandse treinreizigers | RetailDetail

Feinkost Käfer brengt verse Bratwurst naar Nederlandse treinreizigers

Feinkost Käfer brengt verse Bratwurst naar Nederlandse treinreizigers

De Duitse keten Käfer brengt Beierse worsten naar Nederland: in oktober opende op het Centraal Station van Den Haag een eerste vestiging van Käfer German Kitchen en er zijn ook al plannen in Amsterdam en Rotterdam te openen.

"Nederlandse markt open voor nieuwe ideeën"

Käfer German Kitchen brengt typische Duitse worstspecialiteiten, zoals Thüringer Bratwurst of klassieke Currywurst met zuurkool, maar gasten kunnen ook kiezen voor koude en warme sandwiches, soep en uiteraard bier.

 

De producten kunnen zowel worden meegenomen als ter plekke worden gegeten, op de locatie die is ingericht in bistrosfeer met houten meubels. "We spreken een groot publiek aan met de excellente en veelzijdige Duitse keuken", aldus algemeen directeur Michael Käfer.

 

"We hebben veel internationale markten kritisch bekeken en de Nederlandse markt bleek vooruitstrevend, pulserend en open voor nieuwe ideeën. Wij geloven dat Den Haag Nieuw Centraal Station een perfecte locatie is voor het proefrestaurant van dit concept. Op de korte en middellange termijn willen we uitbreiden naar andere locaties in Nederland en in andere Europese landen."

 

Op Centraal Stations

Bij die uitbreiding gaat de voorkeur uit naar locaties met verblijfshoreca en internationale consumenten: concrete plannen liggen al op tafel voor CS Amsterdam en CS Rotterdam. Die nieuwe vestigingen behoren dan evenwel niet tot de activiteiten van NS Stations Retailbedrijf, maar hebben een eigen exploitatie.

 

"Käfer German Kitchen wil ook op andere 'high traffic'-locaties in Nederland starten, zoals winkelcentra en luchthavens. Zo er is op Schiphol overleg met HMS Host", vertelt Casper van het Hof, betrokken bij de introductie van Käfer German Kitchen in Nederland. Van het Hof is als CEO verantwoordelijk voor Käfer Hospitality International, de nieuwe onderneming die de buitenlandse activiteiten van Käfer gaat ontwikkelen.

 

Feinkost Käfer: een begrip

Feinkost Käfer is in Duitsland een gerenommeerd premiummerk voor delicatessen en catering. Het bedrijf werd opgericht in 1930 met een delicatessenwinkel in München en breidde in de loop der jaren uit met een restaurant en cateringservice. Sinds 1971 is Käfer op het Oktoberfest vertegenwoordigd – destijds met 40 plaatsen, tegenwoordig met 1000 plaatsen binnen en 1900 buiten.

 

Vandaag is Käfer een onderneming met circa 1000 medewerkers en een omzet van ongeveer 128 miljoen euro in 2013. Het bedrijf is onderverdeeld in de divisies delicatessen, gastronomie, partyservice en licenties. Naast München, Parsdorf en Brunnthal in Beieren, heeft Käfer ook vestigingen in Berlijn, Düsseldorf, Frankfurt, Wiesbaden en Bahrein.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.

Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan

11/07/2018

Jumbo Groep Holding, het bedrijf achter supermarktketen Jumbo, maakte vandaag een aantal wissels bekend in de eigen directie. Jumbo België krijgt Peter Isaac als algemeen directeur, La Place neemt afscheid van Bart van den Nieuwenhof.

Pepsico dankt stijgende omzet aan snacks

10/07/2018

Dranken- en snackreus Pepsico boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een lichte omzetstijging van 2,4%. Dat was echter niet te merken aan de nettowinst, die 14% lager uitviel als gevolg van de globale belastinglast.