Ferrero neemt Delacre over

Ferrero neemt Delacre over

Het Italiaanse voedingsbedrijf Ferrero neemt de Belgische koekjesbakker Delacre over. Daarmee worden de koekjesmerken Delacre, BN, Verkade, Delichoc en Sultana familie van Nutella, KinderSurprise, TicTac, Raffaello en Mon Chéri.

Gigant koopt lilliputter

De overname blijkt uit de officiële aanmelding van de transactie bij de Franse concurrentiewaakhond, zo meldt zakenkrant De Tijd. In juni gingen er al geruchten dat de Italianen hun oog hadden laten vallen op het Belgische merk, dat in 1872 werd opgericht. Delacre kwam in 2014 in Turkse handen toen voedingsreus Yildiz Holding (bij ons bekend van de Godiva-pralines) het Britse United Biscuits overnam. De Britten hadden Delacre op hun beurt in 1998 gekocht. De Turken splitsen nu de Frans-Belgische Delacre-poot af van de rest van de United Biscuits-familie.

 

Ferrero realiseert de overname via dochter GMBF Investments. Welk bedrag met de deal gemoeid is, is (nog) niet bekend. Bij Ferrero en United Biscuits was niemand bereikbaar voor commentaar.

 

In vergelijking met Ferrero, goed voor een jaaromzet van 9,5 miljard euro en ruim 33.000 medewerkers, is Delacre een lilliputter. Eind 2014 stelde de koekjesmaker 296 mensen tewerk in België en draaide het bedrijf een omzet van zowat 120 miljoen euro. De huidige koekjesproductie gebeurt in het Franse Nieppe en het Belgische Lambermont.