Ferrero neemt Delacre over | RetailDetail

Ferrero neemt Delacre over

Ferrero neemt Delacre over

Het Italiaanse voedingsbedrijf Ferrero neemt de Belgische koekjesbakker Delacre over. Daarmee worden de koekjesmerken Delacre, BN, Verkade, Delichoc en Sultana familie van Nutella, KinderSurprise, TicTac, Raffaello en Mon Chéri.

Gigant koopt lilliputter

De overname blijkt uit de officiële aanmelding van de transactie bij de Franse concurrentiewaakhond, zo meldt zakenkrant De Tijd. In juni gingen er al geruchten dat de Italianen hun oog hadden laten vallen op het Belgische merk, dat in 1872 werd opgericht. Delacre kwam in 2014 in Turkse handen toen voedingsreus Yildiz Holding (bij ons bekend van de Godiva-pralines) het Britse United Biscuits overnam. De Britten hadden Delacre op hun beurt in 1998 gekocht. De Turken splitsen nu de Frans-Belgische Delacre-poot af van de rest van de United Biscuits-familie.

 

Ferrero realiseert de overname via dochter GMBF Investments. Welk bedrag met de deal gemoeid is, is (nog) niet bekend. Bij Ferrero en United Biscuits was niemand bereikbaar voor commentaar.

 

In vergelijking met Ferrero, goed voor een jaaromzet van 9,5 miljard euro en ruim 33.000 medewerkers, is Delacre een lilliputter. Eind 2014 stelde de koekjesmaker 296 mensen tewerk in België en draaide het bedrijf een omzet van zowat 120 miljoen euro. De huidige koekjesproductie gebeurt in het Franse Nieppe en het Belgische Lambermont.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.