Ferrero-topman pompt 340 miljoen in Belgisch fonds

Nutella-topman pompt 340 miljoen in Belgisch fonds
Shutterstock.com

Giovanni Ferrero, topman van de gelijknamige voedingsgigant, heeft het kapitaal van zijn private Belgische holding CTH Invest opgetrokken met 340 miljoen euro. Met dat investeringsvehikel deed hij al verschillende overnames, en analisten verwachten nu dan ook nieuwe acquisities.

 

Nieuw koekjesimperium?

Ferrero is één van de rijkste mensen ter wereld, met een vermogen dat Bloomberg op 31,7 miljard dollar (28 miljard euro) schat. In 2016 richtte hij CTH Invest op, een fonds waarmee hij onder meer de koekjesmerken Delacre, Royal Dansk en Kjeldsens overnam. Het is dan ook niet uitgesloten dat de topman van het concern boven Nutella een nieuwe overname voorbereidt: met de nieuwe 340 miljoen erbij heeft de investeringsmaatschappij nu een forse oorlogskas van 1,7 miljard euro ter beschikking.

 

Giovanni Ferrero heeft een sterke band met België: hij studeerde in ons land en verhuisde later ook naar Brussel. Zijn voedingsconcern heeft trouwens een fabriek in Aarlen, waar onder andere Kinder Surprise, Schoko-Bons en Raffaello-pralines gemaakt worden.