Flinke winststijging voor Heineken in 2017

Flinke winststijging voor Heineken in 2017

De Nederlandse brouwer Heineken heeft er een bijzonder succesvol 2017 opzitten: zowel het volume als de omzet ging de hoogte in en de winst kwam met bijna twee miljard euro een kwart hoger uit.

 

Groei in elke regio

De omzet van Heineken, na AB InBev de grootste brouwerijgroep ter wereld, steeg in het voorbije boekjaar met 5,4% naar 21,9 miljard euro. Daarbij steeg ook het volume met 3%, de nettowinst steeg zelfs met 25,6% naar 1,94 miljard euro. “We presteerden sterk in 2017, met groei in volume, omzet en winst in elke regio”, zegt CEO Jean-François van Boxmeer. “Het Heineken-merk presteerde sterk en Heineken 0.0 werd gelanceerd in 16 landen.”

 

Over alle merken heen steeg het verkochte volume het sterkste in Azië, waar een stijging te zien was van 8,9%. In Afrika, het Midden-Oosten en Oost-Europa steeg het volume met 4,8% en in de regio Noord- en Zuid-Amerika was dat 3,3%. In Europa bleef de consumptie quasi stabiel met een groei van 0,2%.

 

Het merk Heineken groeide op vlak van volume met 4,5% in 2017, dankzij de lancering van de alcoholvrije variant in heel wat nieuwe landen. De grootste groei was te vinden in Afrika, het Midden-Oosten en Oost-Europa, waar het volume met 12,8% steeg. In Noord- en Zuid-Amerika maakte het merk een sprong van 9,5% en in Europa van 3,1%. Enkel in Azië was er sprake van een terugval van 5,9%, te wijten aan zwakke prestaties in onder andere Vietnam en China.

 

Heineken verwacht in 2018 verder te groeien, op vlak van omzet en winst, maar het houdt wel rekening met een negatieve impact van de wisselkoersen.